Agencija za privatizaciju raspisuje pretkvalifikacioni tender za Galeniku

14. дец. 2009.
Agencija za privatizaciju će u utorak, 15. decembra, u dnevnim listovima Financial Times i Politika objaviti javni poziv za dostavljanje Indikativnih ponuda za kupovinu kompanije Galenika, a.d. Beograd.

Javnim pozivom, Agencija poziva zainteresovane investitore da dostave svoje indikativne ponude za kupovinu većinskog učešća u ukupnom registrovanom akcijskom kapitalu Galenike, a u cilju sagledavanja interesa i profila potencijalnih investitora.

Pravo na podnošenje Indikativne ponude ima:

1. Zainteresovani strateški investitor koji je otkupio Informacioni paket i koji kumulativno ispunjava sledeće uslove:
  • Da poseduje relevantno iskustvo u farmaceutskoj industriji u poslednjih uzastopnih 5 finansijskih godina, i
  • Da je u finansijskoj 2008. godini ostvario prihode od prodaje farmaceutskih proizvoda veće od EUR 100.000.000 (stomilionaevra);


ili

2. Zainteresovani finansijski investitor koji je otkupio Informacioni paket i čija ukupna aktiva pod upravljanjem na kraju finansijske 2008. godine iznosi preko EUR 250.000.000 (dvestapedesetmilionaevra).

Rok za dostavljanje zahteva za otkup Informacionog paketa, koji obuhvata detaljne podatke o kompaniji, Informacioni memorandum i Uputstvo za ponuđače je 19. februar 2010.

Rok za dostavljanje Indikativnih ponuda za kupovinu akcija Galenike je 19. mart 2010.
Галеника ад
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ГАЛЕНИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЛЕКОВА, ДЕНТАЛА, АНТИБИОТИКА, ФАРМАЦЕУТСКИХ СИРОВИНА, ПАРАФАРМАЦЕУТИКЕ, ВЕТЕРИНАРСКИХ ПРОИЗВОДА И АДИТИВА БЕОГРАД (ЗЕМУН)

Локација:

Београд

Делатност:

Производња фармацеутских препарата

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива