Potpisan Ugovor za DTD "Kamenko Gagrčin" a.d. Sombor

04. јун. 2009.
Predstavnici Agencije za privatizaciju su sa ovlašćenim predstavnicima prvorangiranog ponuđača, Holcim (Srbija) d.o.o. Popovac, dana 03. juna 2009. godine, potpisali Ugovor o prodaji 70% društvenog, odnosno 68,887% ukupnog registrovanog kapitala preduzeća DTD "Kamenko Gagrčin" a.d. Sombor, koje se bavi prevozom robe unutrašnjim i međunarodnim plovnim putevima.

Osnovni elementi Ugovora su sledeći:
  1. Prodajna cena u iznosu od EUR 1,5 miliona;
  2. Investicioni program u vrednosti od EUR 1 milion;
  3. Kupac je bezuslovno prihvatio minimalne obaveze iz socijalnog programa.


Na javnom tenderu za preduzeće DTD "Kamenko Gagrčin" a.d. Sombor, koji je objavljen dana 18. decembra 2008. godine, dostavljene su tri ponude od strane sledećih ponuđača:
  • "Hidro Baza" d.o.o. Beograd;
  • "Holcim (Srbija)" d.o.o. Popovac; i
  • "Dunav Grupa Agregati" a.d. Novi Sad.


Na drugoj sednici Tenderske komisije, koja je obrazovana radi praćenja sprovođenja javnog tendera za prodaju 68,887% ukupnog registrovanog kapitala preduzeća DTD "Kamenko Gagrčin" a.d. Sombor, održanoj dana 08. maja 2009. godine, Tenderska komisija je odobrila rezultate tendera i donela Odluku kojom je ponuđač Holcim (Srbija) d.o.o. Popovac proglašen za prvorangiranog, a ponuđač Hidro Baza d.o.o. Beograd, za drugorangiranog ponuđača na tenderu. Ponuda ponuđača Dunav Grupa Agregati a.d. Novi sad, odbačena je kao nepotpuna.
Акционарски фонд

ДСТ ХИДРОСИСТЕМ доо Смедерево

Локација:

Сомбор

Делатност:

Превоз путника унутрашњим пловним путевима

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива