Novi tender za ICG "KOPAONIK"

31. јул. 2008.
Agencija za privatizaciju objavila je danas Javni poziv za učešće na tenderu za Kompaniju Internacional CG – imovina na Kopaoniku u dnevnom listu "Politika", dok će u ponedeljak, 04. avgusta 2008. godine, Javni poziv biti objavljen u listu "Financial Times".

Na javnom tenderu nudi se na prodaju sledeća imovina Preduzeća: hotel "Grand", hotel "Sunčani vrhovi" ("Apartmani Konaci"), stambene jedinice na Kopaoniku i restoran "Zvrk" .

Krajnji Rok za dostavljanje ponuda je 22. septembar 2008. godine, a kao preduslov za dostavljanje ponuda, učesnici na tenderu će morati da dostave licitacionu garanciju u iznosu od 6 miliona evra.

Minimalna cena za predmet prodaje je 23 miliona evra.

Jedan od uslova za učešće na javnom tenderu koje ponuđač mora da ispunjava je da je pravno lice koje posluje na međunarodnom tržištu i raspolaže zaštićenim znakom ("brand") u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri internacionalne zvezdice i u svom sastavu posluje sa najmanje 10 hotela u odmorišnom hotelijerstvu u planinskim ili drugim lokacijama od kojih svaki ima kategoriju četiri internacionalne zvezdice.
Javnim pozivom definisane su i obaveze kupca koje se odnose na investicije i na socijalni program.
Investicione obaveze odnose se na:
  • zadržavanje postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih 10 godina;
  • obezbeđenje nivoa kvaliteta od minimum internacionalne 4 zvezdice za hotel "Grand" u roku od 2 godine od dana preuzimanja;
  • obezbeđenje nivoa kvaliteta od minimum internacionalne 4 zvezdice za hotel "Sunčani vrhovi" ("Apartmani Konaci") u roku od 3 godine od dana preuzimanja;
  • zadržavanje postojeće namene stanova koje koriste zaposleni u periodu od 3 godine, od zaključenja transakcije.

Minimalne obaveze iz socijalnog programa koje svaki ponuđač mora u potpunosti da prihvati jesu preuzimanje 253 zaposlena u Preduzeću, sa imovinskom celinom koja je Predmet prodaje.

Svi ostali detalji iz Javnog poziva, kao i profil kompanije, dostupni su na internet adresi Agencije za privatizaciju www.priv.rs.
ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЦГ
Стечај

КОМПАНИЈА ИНТЕРНАТИОНАЛ ЦГ ЗА МЕЂУНАРОДНУ И УНУТРАШЊУ ТРГОВИНУ, ХОТЕЛИЈЕРСТВО, УГОСТИТЕЉСТВО И ВАЗДУШНИ САОБРАЋАЈ ДП, БЕОГРАД (ГРАД) - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Београд

Делатност:

Консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива