Neuspešan drugi tender za RTB Bor

30. апр. 2008.
NEUSPEŠAN DRUGI TENDER ZA RTB BOR


Drugorangirana kompanija na tenderu za prodaju RTB Bor grupe, kompanija "Strikeforce Mining and Resources Limited", nije Agenciji za privatizaciju dostavila dokaz o produžetku licitacione garancije, koja je istekla 29. aprila u 15 časova po beogradskom vremenu.

Imajući u vidu da bez validne garancije ne postoji zakonska osnova za produžetak pregovora, Agencija za privatizaciju je danas proglasila neuspešnim drugi tender za prodaju imovine RTB Bor grupe.


Da podsetimo, Agencija za privatizaciju je 11. aprila uputila prvorangiranom ponuđaču na tenderu za kupovinu RTB Bor grupe, konzorcijumu koji sačinjavaju "A-TEC Minerals & Metals holding GmbH", "A-TEC Industries AG" i "Montanwerke Brixleg AG", obaveštenje o raskidu ugovora zbog neuplaćivanja kupoprodajne cene.

Istog dana, drugorangiranom učesniku na tenderu, kompaniji "Strikeforce Mining and Resources Limited", upućen je poziv da 14. aprila otpočne pregovore radi zaključenja ugovora.

Preduslov za otpočinjanje bilo kakvih pregovora i daljih aktivnosti u ovom tenderskom postupku, što je drugorangiranom ponuđaču nedvosmisleno predočeno, je dostavljanje licitacione garancije sa rokom važnosti od 180 radnih dana od datuma podnošenja ponuda. Takva procedura je definisana i tenderskim uslovima koji su poznati svim ponuđačima od septembra 2007. godine.

Agencija za privatizaciju i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja doneće u najkraćem roku odluku o daljim koracima u privatizaciji RTB Bor grupe.
РТБ Бор доо
Акционарски фонд

СЕРБИА ЗИЈИН ЦОППЕР ДОО БОР

Локација:

Бор

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива