O novoj ponudi za RTB Bor odlučiće Odbor za nadzor i Vlada Republike Srbije

07. апр. 2008.
O NOVOJ PONUDI ZA RTB BOR ODLUČIĆE ODBOR ZA NADZOR I VLADA REPUBLIKE SRBIJE


Agencija za privatizaciju primila je u petak, 4. aprila, nekoliko minuta pre ponoći, novu ponudu prvorangiranog ponuđača na tenderu za kupovinu imovine RTB Bor grupe, konzorcijuma koji čine "A-TEC Minerals & Metals holding GmbH", "A-TEC Industries AG" i "Montanwerke Brixleg AG".

Ponuda podrazumeva trenutnu uplatu dodatnih 230 miliona dolara, što sa već ranije uplaćenih 150 miliona dolara, ukupno iznosi 380 miliona dolara; povećanje licitacione garancije za dodatnih 5 miliona dolara, tako da bi ona ukupno iznosila 15 miliona dolara; trenutno dostavljanje garancije za dobro izvršenje posla u iznosu od 60 miliona dolara, kao i uplatu preostalog dela kupoprodajne cene u iznosu od 86 miliona dolara najkasnije do 7. maja 2008. godine.

Imajući u vidu značaj RTB Bor grupe za privredu Srbije i kompleksnost novonastale situacije, Agencija za privatizaciju će inicirati da se u sredu, 9. aprila, organizuje sastanak Odbora za nadzor i sprovođenje akcionog plana za restrukturiranje i privatizaciju RTB Bor, na koji će biti pozvani i predstavnici rukovodstva i svih reprezentativnih sindikata RTB Bor grupe.

Odbor bi trebalo da odluči da li da se prihvati ili odbije ponuda kompanije A-TEK. Na osnovu te odluke, biće upućen odgovarajući predlog Vladi Republike Srbije, koji bi bio razmatran na njenoj prvoj narednoj sednici, u četvrtak, 10. aprila
.

Odbor za nadzor i sprovođenje akcionog plana za restrukturiranje i privatizaciju RTB Bor čine:

  • Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, predsednik Odbora
  • Aleksandar Popović, ministar rudarstva i energetike
  • Mirko Cvetković, ministar finansija
  • Saša Dragin, ministar zaštite životne sredine
  • Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike
  • Vesna Džinić, direktor Agencije za privatizaciju

РТБ Бор доо
Акционарски фонд

СЕРБИА ЗИЈИН ЦОППЕР ДОО БОР

Локација:

Бор

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива