Saopštenje povodom privatizacije JRB-a

17. мар. 2008.
Imajući u vidu da prvorangirani ponuđač - Konzorcijum "Tamoza Trading" Ltd. Kipar i "Daxin Petroleum PTE" Ltd. Singapur nije potpisao Ugovor o prodaji, kao i da je Rok za zaključenje Ugovora o prodaji sa prvorangiranim ponuđačem istekao 29. januara 2008. godine, Agencija za privatizaciju je dana 30.01.2008. godine, uputila poziv drugorangiranom ponuđaču, Konzorcijumu "Palmali Shipping" SA, ostrvo Nevis i "Palmali Holding Company" Ltd. Malta, da započne pregovore sa Agencijom za privatizaciju u cilju zaključenja Ugovora o prodaji.

Rok od 30 dana za potpisivanje Ugovora o prodaji, produžen je za 15 dana na molbu drugorangiranog ponuđača, tako da je krajnji rok za potpisivanje ugovora 17. mart 2008. godine.

Agencija za privatizaciju uputila je poziv Konzorcijumu: "Palmali Shipping" SA i "Palmali Holding Company Limited" Malta poziv za potpisivanje i overu ugovora za 14.03.2008. godine, međutim, Konzorcijum: "Palmali Shipping" SA i "Palmali Holding Company Limited" Malta dostavio je molbu kojom traži odlaganje termina za potpisivanje ugovora o prodaji.

Agencija za privatizaciju izašla je u susret zahtevu i pozvala Konzorcijum: "Palmali Shipping" SA i "Palmali Holding Company Limited" Malta na potpisivanje Ugovora dana 17.03.2008. godine, kada je isticao krajnji rok za potpisivanje ugovora shodno odredbama Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom.

Ovlašćeni predstavnici Konzorcijuma: "Palmali Shipping" SA i "Palmali Holding Company Limited" Malta nisu, u zakazanom terminu, pristupili potpisivanju ugovora.

O daljem toku postupka privatizacije akcionarskog društva "Jugoslovensko rečno brodarstvo", Beograd, Agencija za privatizaciju će, shodno članu 24 stav 3 Uredbe o prodaji kapitala putem javnog tendera, odlučiti u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i o tome blagovremeno obavestiti javnost.
Приватизација

ЈУГОСЛОВЕНСКО РЕЧНО БРОДАРСТВО АД, БЕОГРАД (САВСКИ ВЕНАЦ)

Локација:

Београд

Делатност:

Превоз терета унутрашњим пловним путевима

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива