JOŠ JEDNA USPEŠNA PRODAJA IZ STEČAJA

29. нов. 2007.
Kompanija iz Beograda, kupila je juče na javnom nadmetanju lokal preduzeća "YES Yugoexport sistem - YES Korporacija" u Knez Mihailovoj ulici za 1.270.000.000 dinara tj, nešto više od 15 miliona evra. Ukupna površina lokala je 485 m2. To znači da je postignuta cena od 32 hiljade evra po kvadratnom metru. To predstavlja ubedljivo najveću postignutu cenu po kvadratnom metru u Srbiji, ikada.

Uspešna prodaja dela imovine Jugoeksporta i cena od 360 miliona evra postignuta na javnom nadmetanju za RK Beograd, dokaz su da stečajni postupci mogu da se vode odgovorno, brzo i veoma uspešno. Od kada je imenovana za stečajnog upravnika u preduzećima sa većiniskim društvenim kapitalom, ceo stečajni postupak skraćen je sa 7 godina na 15 meseci.

U svim preduzećima u kojima je imenovana za stečajnog upravnika, Agencija za privatizaciju nastoji da sačuva imovinu preduzeća, raskine po preduzeće nepovoljne ugovore i što uspešnije unovči imovinu, kako bi poverioci bili namireni u što većem iznosu. Agencija za privatizaciju je trenutno imenovana u 450 preduzeća za stečajnog upravnika. Ukupan ostvareni prihod je 41,2 milijardi dinara.

U narednom periodu, očekujemo nastavak uspešnih prodaja iz stečaja. Matroz, Ineks Interesksport i Dimitrije Tucović 1898, samo su neka od preduzeća čija će imovina biti prodata u stečajnom postupku.

Takođe, na prodaju će biti ponuđena i zgrada Jugoeksporta u Kolarčevoj ulici, čim se završe sudski postupci vezani za zakup prostora u tom objektu. Naime, Agencija za privatizaciju je pokrenula sudske postupke za poništavanje odredbi ugovora o zakupu prostora u navedenom objektu, po kojima su fizička i pravna lica zakupljivala lokale po izuzetno niskim cenama. Sporni ugovori su zaključeni na periode od 5 do 20 godina, što je nedopustivo za preduzeća u stečaju. Prvostepene odluke u nekim od navedenih postupaka su već donete u korist Agencije za privatizaciju.
Стечај

YES-YUGOEXPORT SISTEM - YES KORPORACIJA DEONIČKO DRUŠTVO BEOGRAD (ZVEZDARA) - U STEČAJU

Локација:

Београд

Делатност:

Трговина на велико житом, сировим дуваном, семењем и храном за животиње

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива