Poziv za dostavljanje pisama zainteresovanosti za finansijskog savetnika za privatizaciju preduzeća "JAT TEHNIKA" d.o.o., Beograd

14. јун. 2007.
Vlada Republike Srbije (u daljem tekstu: VRS), primila je donaciju od Evropske agencije za rekonstrukciju (u daljem tekstu: EAR), koju administrira Svetska banka (u daljem tekstu: SB), za podršku i ubrzavanje postupka privatizacije, restrukturiranja i stečaja društvenih i državnih preduzeća (DP) u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji, kao i Zakona o stečajnom postupku.

VRS namerava da upotrebi deo sredstava ove donacije za finansiranje usluga finansijskog savetnika koji će sprovesti privatizaciju Preduzeća "JAT TEHNIKA" d.o.o., Beograd.

Preduzeće "JAT TEHNIKA" je osnovao "JAT Airways" 2005. godine. Nalazi se u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije. Krajem 2006. godine, Preduzeće je zapošljavalo 974 radnika.Pravni status preduzeća "JAT TEHNIKA" je društvo sa ograničenom odgovornošću.

Osnovna delatnost preduzeća "JAT TEHNIKA" je održavanje aviona, motora, avio komponenti, kao i pružanje specijalnih usluga itd. U 2006. godini Preduzeće je pružalo usluge JAT Airways-u, domaćim i stranim avo prevoznicima.

Preduzeće ostvaruje prihod od 69% na domaćem tržištu i 31% na stranom tržištu.

U fiskalnoj 2006. godini "JAT TEHNIKA" je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 18.7 miliona EUR, a neto dobit u iznosu od157.113 EUR. Ukupna poslovna aktiva na kraju godine je bila 16.6 miliona EUR, dok je ukupni kapital iznosio 13.05 miliona EUR.
Преузмите
ЈАТ Техника доо
Контрола

ЈАТ-ТЕХНИКА ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ ЗА ОДРЖАВАЊЕ И ОПРАВКУ ВАЗДУХОПЛОВА, СУРЧИН

Локација:

Београд

Делатност:

Поправка и одржавање летелица и свемирских летелица

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива