Održana prva sednica tenderske komisije za JP "MILAN STEPANOVIĆ – MATROZ" AD u restrukturiranju, Sremska Mitrovica

12. дец. 2006.
Prva sednica Tenderske komisije koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 100% državnog kapitala Javnog preduzeća za proizvodnju celuloze i papira "Milan Stepanović – Matroz" ad u restrukturiranju, Sremska Mitrovica, što predstavlja 97,04% ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije, otpočela je dana 11. oktobra 2006. godine. Nastavak prve sednice i konačno javno otvaranje ponude za kupovinu kapitala JP "Milan Stepanović – Matroz" ad u restrukturiranju obavljeno je dana 11. decembra 2006. godine.

Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) Predsednik Tenderske komisije:
• Prof. dr Mile Savić, državni sekretar u Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
b) zamenik predsednika Tenderske komisije:
• Vladimir Malbašić, zamenik predsednika Odbora JP "Milan Stepanović Matroz" a.d. u restrukturiranju Sremska Mitrovica, kao predstavnik subjekta privatizacije;
v) članovi Tenderske komisije:
• Dragica Gladović, rukovodilac grupe u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
• Duško Šarošković, zaposlen u Opštinskoj upravi za budžet i finansije Opštine Sremska Mitrovica, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;
• Snežana Mišković, predsednik Odbora Samostalnog sindikata JP "Milan Stepanović – Matroz" a.d. – u restrukturiranju Sremska Mitrovica, kao predstavnik reprezentativnog sindikata subjekta privatizacije.

Na sednici je konstatovano da su Tendersku dokumentaciju otkupila dva potencijalna investitora, pravno lice "Pulp Mill Holding GmbH" iz Austrije i fizičko lice Michael Dichand iz Austrije.

Konstatovano je da je u predviđenom roku, do 29. septembra 2006. godine, dostavljena jedna ponuda i to od strane učesnika na tenderu "Pulp Mill Holding GmbH" iz Austrije.

Na osnovu izvršene analize kvalifikacione dokumentacije i mišljenja savetnika Agencije za privatizaciju, Tenderska komisija je utvrdila da jedini ponuđač na tenderu ispunjava kvalifikacione uslove iz Javnog poziva za kupovinu 97,04% ukupnog registrovanog kapitala JP "Milan Stepanović – Matroz" ad u restrukturiranju.

Finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju će u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja ponude izvršiti ocenu ponude jedinog ponuđača. Ocena ponude će biti prezentovana na sledećoj sednici Tenderske komisije.
Стечај

ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА РЕЦИКЛАЖУ МЕТАЛНИХ ОТПАДАКА МАТРОЗ ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ БЕОГРАД, ВЛАДИМИРА ПОПОВИЋА 6/307

Локација:

Сремска Митровица

Делатност:

Поновна употреба разврстаних материјала

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива