Održana treća sednica tenderske komisije za DPDI "SLOGA", Vladičin Han

03. нов. 2005.
Dana 21. oktobra 2005. godine Tenderska komisija, koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 70% kapitala DPDI "SLOGA” sa p.o. – Vladičin Han, je na svojoj trećoj sednici, , donela Odluku o neodobravanju zaključenja ugovora o prodaji 70% kapitala navedenog preduzeća između Agencije za privatizaciju i jedinog ponuđača - Konzorcijuma kojeg čine Dunav Holdings Inc, Arizona USA, Vlajko Mitrović, Vladičin Han, i Pies Unikum d.o.o. Beograd

Prva sednica Tenderske komisije za preduzeće DPDI "SLOGA", Vladičin han, na kojoj je izvršeno javno otvaranje jedine pristigle ponude, okončano je 21. jula 2005. godine.

Na svojoj drugoj sednici, koja je održana dana 29. jula 2005. godine, Tenderska komisija je donela odluku o započinjanju pregovora sa jedinim ponuđačem.

Rešenjem Ministarstva privrede formirana je tročlana komisija za pregovore sa jedinim ponuđačem. U sastav Komisije za pregovore uključen je jedan predstavnik Agencije za privatizaciju, jedan predstavnik subjekta privatizacije i jedan predstavnik lokalne samouprave.

Komisija za pregovore je dana 19. oktobra 2005. donela jednoglasnu odluku o odobravanju zaključenja ugovora o prodaji 70% društvenog kapitala navedenog subjekta privatizacije, između Agencije za privatizaciju i gorepomenutog Konzorcijuma.

Budući da Tenderska komisija nije prihvatila odluku Komisije za pregovore kojom se odobrava zaključenje ugovora o prodaji, tender je, u skladu sa članom 21a Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, proglašen neuspelim.

Protiv odobravanja odluke o zaključenju ugovora o prodaji 70% društvenog kapitala preduzeća DPDI "SLOGA” sa p.o. – Vladičin Han, glasali su g. Živko Stamenković, v.d. direktor DP "Sloga", Vladičin Han, g. Avram Stanojević, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije i g. Milorad Mitić, kao predstavnik reprezentativnog sindikata.


Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:
predsednik:
- G-din dr Slavomir Vuletić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa
zamenik:
- G-din Živko Stamenković, v.d. direktor DPDI "SLOGA", Vladičin Han, kao predstavnik subjekta privatizacije
članovi:
- G-đa Vesna Jurošević, savetnik ministra u Sektoru za privatizaciju i strukturno prilagođavanje privrede u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa
- G-din Milorad Mitić, radnik DPDI "SLOGA" - Vladičin Han, kao predstavnik reprezentativnog sindikata iz subjekta privatizacije
- G. Avram Stanojević, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije
Стечај

ДРВНА ИНДУСТРИЈА СЛОГА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, ВЛАДИЧИН ХАН - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Владичин Хан

Делатност:

Производња осталог намештаја

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива