Julijana Vučković puštena iz pritvora

25. апр. 2012.

Odlukom istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, Julijana Vučković, direktorka Centra za kontrolu izvršenja ugovora Agencije za privatizaciju, puštena je jutros iz pritvora.

Agencija za privatizaciju pozdravlja takvu odluku i još jednom napominje da su svi zaposleni Agencije u konkretnom slučaju privatizacije HIP Azotara Pančevo i kontrole izvršenja ugovornih obaveza postupali profesionalno i u skladu sa zakonom.

 
Ističemo da ovo nije prvi put da Agencija, odnosno njeni zaposleni iako politički neutralni, bivaju javno zloupotrebljeni i označeni kao deo korupcije i organizovanog kriminala u Srbiji. Nedopustivo je da su zaposleni u Agenciji permanentno izloženi zlonamernom javnom i neargumentovanom komentarisanju njihovog rada, te da se koriste kao medijski mamac u predizbornoj kampanji u cilju stvaranja negativne slike u javnosti o privatizacionom procesu.
 
Kolegijum Agencije za privatizaciju tražio je hitan sastanak sa Premijerom Vlade Republike Srbije, Ministrom ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarkom pravde i skupštinskim Odborom za privatizaciju, kako bi se u najkraćem roku otklonile sumnje javnosti u zakonitost rada Agencije za privatizaciju i njenih zaposlenih u pogledu svih aktivnosti vezanih za privatizaciju HIP Azotare.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива