Uspešno privatizovano preduzeće ATD "PUTNIK" iz Beograda

20. мај. 2003.
Dana 19. maja 2003. godine u prostorijama Agencije za privatizaciju, potpisan je Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala preduzeća veoma značajnog za srpski turizam, ATD "PUTNIK", iz Beograda. Time je uspešno završena još jedna, 19. po redu privatizacija preduzeća putem javnog tendera.

Kupac, kompanija "UNIWORLD" iz SAD je najveći severnoamerički turoperator za rečna krstarenja u Evropi, Rusiji i Kini, sa ostvarenim prihodom od 85.000.000 USD, samo u 2002. godini. Ugovor je, za kupca, potpisao gospodin Srba Ilić, vlasnik kompanije, za "PUTNIK" gospođa Mira Stanković, direktor Putnika i za Agenciju za privatizaciju, dr Mirko Cvetković, direktor Agencije.

Ugovorom je predviđeno da kompanija "UNIWORLD" osim prodajne cene u iznosu od 5.200.000 USD, investira u preduzeće 44.332.500 USD u narednih 5 godina. Ova investicija, pored ostalog podrazumeva tri broda za dnevne ekskurzije i dva broda za rečna krstarenja što će u znatnoj meri proširiti i unaprediti domaći i inostrani turizam u Srbiji. Kupac je, takođe, preuzeo obavezu ispunjenja socijalnog programa u vrednosti 555.000 USD.
Акционарски фонд

Акционарско туристичко друштво ПУТНИК

Локација:

Београд

Делатност:

Хотели и сличан смештај

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива