Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala preduzeća IGK "POLET" AD iz Novog Bečeja

24. мар. 2003.
Današnjim potpisivanjem Ugovora o prodaji 70% društvenog kapitala industrije građevinske keramike "POLET" AD iz Novog Bečeja, uspešno je zatvoren još jedan, 17. po redu javni tender.

Ugovor su za kupca, konzorcijum "TOZA MARKOVIĆ" iz Kikinde i "Našicecement" iz Hrvatske potpisali gospodin Ivan Ergović, predsednik uprave Našicecementa i gospodin Dmitar Šegrt, generalni direktor preduzeća Toza Marković.
Potpisnik, predstavnik preduzeća je gospodin Momčilo Radojčin, generalni direktor. Za Agenciju za privatizaciju, Ugovor je potpisao direktor Agencije, dr Mirko Cvetković.

Osim kupoprodajne cene u iznosu od 12,5 miliona američkih dolara, Ugovor predviđa investicioni program u iznosu od 25 miliona američkih dolara u naredne tri godine.
Kupac je, takođe, prihvatio socijalni program koji podrazumeva: zabranu otpuštanja zaposlenih po osnovu tehnološkog viška u narednih pet godina, zabranu restrukturiranja preduzeća kao i prodaju delova preduzeća, šemu bonusa za zaposlene, otkup akcija od zaposlenih, inicijalno povećanje plata, obuku radnika, saradnju sa lokalnom samoupravom, itd. Ovakav socijalni program vrednovan je na preko 7 miliona američkih dolara u narednih pet godina.
Акционарски фонд

Акционарско друштво ПОЛЕТ Индустрија грађевинске керамике

Локација:

Нови Бечеј

Делатност:

Производња опеке, црепа и грађевинских производа од печене глине

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива