Potpisan Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala PKB "FRIKOM" iz Beograda

19. феб. 2003.
Današnjim potpisivanjem Ugovora o prodaji 70% društvenog kapitala (55,49% ukupnog kapitala) industrije smrznute hrane PKB "FRIKOM" AD, uspešno je zatvoren tender za ovo beogradsko preduzeće.

Ugovor je za kupca, koncern "AGROKOR" DD iz Hrvatske potpisao predsednik uprave Agrokora, gospodin Ivica Todorić, za prodavca, direktor Frikoma, gospodin Dušan Pavlović i za Agenciju, direktor Agencije za privatizaciju, dr Mirko Cvetković.

Osim kupoprodajne cene u iznosu od 11 miliona dolara, Ugovorom su predviđene investicije u narednih godinu dana u iznosu od 17,5 miliona dolara, 500.000 dolara za razvoj infrastrukture lokalne samouprave i petogodišnji socijalni program koji pored ostalog podrazumeva i zadržavanje svih 836 zaposlenih u tom periodu, kao i jednokratan iznos od 500 dolara svakom zaposlenom kao gest dobre volje.

Agrokor je na tenderu za koji je javni poziv objavljen 16. septembra 2002. godine bio najbolji ponuđač, a radi se o najvećem privatnom i jednom od najuspešnijih preduzeća u Hrvatskoj sa godišnjim prometom od oko milijardu dolara. U sastavu ovog koncerna je i renomirani proizvođač sladoleda i smrznute hrane "LEDO" iz Zagreba sa učešćem od čak 74% na hrvatskom tržištu kao i "KONZUM" DD, najveći trgovinski lanac hrane.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива