Saopstenja u vezi sa aukcijskom prodajom preduzeća "Goč" Trestenik

06. феб. 2003.
Agencija za privatizaciju Republike Srbije, odložila je javnu aukciju za preduzeće "Goč" Trestenik, zakazanu prvobitno za 06.02.03. godine. Javna aukcija će se održati 11.02.2003. godine, a razlog odlaganja aukcije je dopis Saveznog Ministarstva za inostrane poslove, kojim je zatraženo da se razmotri privatizacija ovog preduzeća. Uz dopis iz SMIP-a, priložen je i prigovor na aukcijsku prodaju preduzeća, odnosno tvrdnja američkog državljanina da se jedan od objekata koji pripadaju ovoj firmi, nalazi u njegovom vlasništvu.

Agencija je zbog kratkog roka sa kojim je bila suočena, odložila aukciju da bi proverila nepravilnosti u dokumentaciji o kojima je obaveštena u pomenutom dopisu.

Kako je naknadno utvrđeno da nema nikakvih nepravilnosti i da se sporni objekat nalazi u svojini preduzeća, aukcija je zakazana za 11.02.03 pod nepromenjenim uslovima. Kupac 70% vrednosti kapitala ovog preduzeća neće imati pravo raspolaganja već pravo korišćenja pomenutog hotela, s obzirom da je reč o nacionalizovanoj imovini, sve dok se sporna situacija ne bude rešila.
Акционарски фонд

УГОСТИТЕЉСКО ПРЕДУЗЕЋЕ ГОЧ АД , ТРСТЕНИК

Локација:

Трстеник

Делатност:

Делатности ресторана и покретних угоститељских објекта

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива