Potpisan kupoprodajni ugovor kojim je 70% društvenog kapitala Zorka Farme a.d., Šabac prešlo u vlasništvo Hemofarma iz Vršca

09. нов. 2002.

Dana 09.11.2002. u Agenciji za privatizaciju, postignut je dogovor i potpisan kupoprodajni ugovor kojim je 70% društvenog kapitala Zorka Farme a.d., Šabac prešlo u vlasništvo Hemofarma iz Vršca. Ugovor su potpisali generalni direktor Zorka Farme g-din Sokić, predsednik Hemofarm koncerna g-din Babić i direktor Agencije za privatizaciju g-din Čupić.
Hemofarm je odlukom tenderske komisije, skladno Zakonu o privatizaciji, izabran kao najbolji ponuđač na međunarodnom tenderu, na kome su do predviđenog roka za dostavljanje ponuda 30.08.2002. pristigle 3 ponude i to od Krke iz Novog Mesta, Slovenija, Farmako-a sa Islanda, i Hemofarma iz Vršca.
Ponuda Hemofarma podrazumeva više od 14 miliona evra budžetskih prihoda, 27.5 miliona evra investicija u narednih 5 godina kao i socijalni program, koji, između ostalog, onemogućava otpuštanje zaposlenih u Zorka Farmi u narednih pet godina, kao i podršku lokalnoj samoupravi.
Javni tender za prodaju kapitala Zorka Farme, objavljen je 19. juna 2002. godine.
Ovo je deseti po redu realizovan javni tender a Hemofarm je druga po redu domaća firma koja je pobedila u nadmetanju na javnom tenderu koji organizuje Agencija za privatizaciju.
Архива

ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ФАРМАЦЕУТСКИХ ПРОИЗВОДА ХЕМОФАРМ, ШАБАЦ

Локација:

Шабац

Делатност:

Производња фармацеутских препарата

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива