Održana prva sednica komisije za Javnu nabavku konsultantskih usluga izrade i implementacije strategije privatizacije Javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj "JAT Airways"

03. авг. 2007.
ODRŽANA PRVA SEDNICA KOMISIJE ZA JAVNU NABAVKU KONSULTANTSKIH USLUGA IZRADE I IMPLEMENTACIJE STRATEGIJE PRIVATIZACIJE JAVNOG PREDUZEĆA ZA VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ "JAT AIRWAYS"


Danas je, u prostorijama Agencije za privatizaciju, održana prva sednica Komisije za javnu nabavku konsultantskih usluga izrade i implementacije strategije privatizacije Javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj "JAT Airways".

Komisija će danas uputiti poziv za podnošenje ponuda za izradu i implementaciju konsultantskih usluga na adrese 24 internacionalne konsultantske kuće, koje imaju najveće iskustvo i najbolje rezultate u oblasti konsaltinga u avio-saobraćaju.

Rok za podnošenje ponuda je 27. avgust 2007. godine.

Na sednici Komisije još jednom je naglašeno da je, u interesu kompanije "JAT Airways", neophodno maksimalno ubrzati postupak.


Odluku o pokretanju postupka javne nabavke konsultantskih usluga izrade i implementacije strategije privatizacije Javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj "JAT Airways", Vlada Republike Srbije donela je 26. jula, a okvirni rok za izbor savetnika je 70 dana.

Procedura predmetne javne nabavke biće sprovedena u skladu sa članom 102. Zakona o javnim nabavkama u restriktivnom postupku i skraćenim rokovima, imajući u vidu da je Vlada zaključila da je neophodno što pre izabrati privatizacionog savetnika i sprovesti privatizaciju "JAT Airways". U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Uprava za javne nabavke je dana 30.07.2007. godine, pod brojem 404-02-4697/07, dala mišljenje da Vlada kao naručilac može poziv za podnošenje ponuda dostaviti neposredno renomiranim konsultantskim kućama sa najvećim brojem projekata iz oblasti avio-saobraćaja.

U Odluci o pokretanju javne nabavke, Vlada je utvrdila da će se poziv za podnošenje ponuda uputiti direktno sledećim ponuđačima:

  1. Rothschild
  2. UBS
  3. Goldman Sachs
  4. BNP Paribas SA
  5. HSBC Bank plc
  6. Morgan Stanley
  7. Citigroup Inc
  8. Merrill Lynch
  9. Lazard
  10. ABN AMRO
  11. Deutsche Bank AG
  12. Deloitte
  13. Lehman Brothers
  14. PricewaterhouseCoopers (PwC) Corp Fin
  15. Ernst & Young
  16. SG
  17. Dresdner Klinwort
  18. JP Morgan
  19. KPMG Corp Fin
  20. Macquarie Bank Ltd (MBL)
  21. M&A International Inc
  22. ING
  23. >Credit Suisse
  24. CALYON



Javna nabavka za izbor najpovoljnije ponude biće sprovedena u skladu sa procedurom koja je utvrđena Zakonom o javnim nabavkama i zasnovana na načelima koja važe za taj postupak, a to su načela transparentnosti i konkurencije.

Ponuđači će biti pozvani da dostave svoje tehničke i finansijske ponude u zapečaćenim kovertama, a one tehničke ponude koje budu ocenjene kao kvalifikovane odn. koje budu prešle tehnički prag, koji će utvrditi Komisija za javnu nabavku pre podnošenja ponuda, ući će u postupak otvaranja i ocene finansijskih ponuda i finalni izbor za privatizacionog savetnika.


ЈАТ AIRWAYS А.Д. / Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air SERBIA Beograd

Акционарско друштво за ваздушни саобраћај Аир СЕРБИА Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Ваздушни превоз путника

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива