Mišljenje RSZZ povodom privatizacije RTB BOR-a

23. јул. 2007.
Radi razrešenja pravnih nedoumica u vezi sa privatizacijom RTB Bor Grupe, Vlada Republike Srbije je, na sednici održanoj 5. jula ove godine, zatražila mišljenje Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo o statusu tendera za privatizaciju RTB Bor Grupe.

Republički sekretarijat za zakonodavstvo dostavio je danas Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja svoje mišljenje:

"Republički sekretarijat za zakonodavstvo upoznat je s mišljenjem koje je o navedenom pitanju dalo Ministarstvo privrede 23. aprila 2007. godine (broj akta 023-02-116/2007-01), prema kome je posle raskida ugovora sa prvorangiranim ponuđačem moguća samo nova prodaja imovine putem javnog tendera.

Republički sekretarijat za zakonodavstvo smatra da je navedeno mišljenje Ministarstva privrede zasnovano na pravilnom tumačenju naših propisa koji uređuju privatizaciju putem javnog tendera. Zaključenjem ugovora okončan je javni tender. Raskid ugovora nastaje po okončanju javnog tendera. Otuda je posle raskida ugovora moguće da se samo sprovede nov javni tender" - navodi se u današnjem dopisu Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Shodno navedenom mišljenju Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencija za privatizaciju će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, okončati aktuelni tender za privatizaciju RTB Bor Grupe i u najkraćem roku raspisati novi.
РТБ Бор доо
Акционарски фонд

СЕРБИА ЗИЈИН ЦОППЕР ДОО БОР

Локација:

Бор

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива