Održana prva aukciju u Novom Sadu - prodata preduzeća DP "Dimničar", Kula, AD "Progres", Bela Crkva, AD "Instalacije", Novi Sad

27. сеп. 2002.

Dana 26.09. u Novom Sadu, u organizaciji Agencije za privatizaciju – organizaciona jedinica Novi Sad, održana je deveta po redu javna aukcijska privatizacija, koja u isto vreme predstavlja prvu po redu aukciju održanu van Beograda. Kako je za prodaju uslov steklo tri od ponuđenih pet preduzeća, na današnjoj aukciji prodavano je 70% društvenog kapitala sledećih subjekata privatizacije:

1. DP "Dimničar", Kula
2. AD "Progres", Bela Crkva
3. AD "Instalacije", Novi Sad

Sva preduzeća uspešno su privatizovana.

Za svako pojedinačno preduzeće prijavio se po jedan zainteresovani kupac. Zanimljivost predstavlja činjenica da su svi zainteresovani kupci predstavljali radnike preduzeća čiji je kapital prodavan, tako da su sada radnici postali većinski akcionari pomenutih preduzeća.

Preduzeće DP "Dimničar" iz Kule imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena iznosila je 176.000 dinara, a preduzeće je kupila Gordana Koprivica po početnoj ceni.

Preduzeće AD "Progres" iz Bele Crkve imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena je iznosila 1.365.000 dinara, a preduzeće je kupio Radivoje Stojičić po početnoj ceni.

Preduzeće AD "Instalacije" iz Novog Sada imalo je jednog zainteresovanog kupca. Početna cena iznosila je 1.179.000 dinara, a preduzeće je kupio Radoslav Ćurčić po početnoj ceni.
Архива

Друштвено предузеће ДИМНИЧАР

Локација:

Кула

Делатност:

Услуге одржавања објеката

Стечај

Друштвено предузеће ПРОГРЕС за грађевинарство и услуге, КУЛА - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Кула

Делатност:

Производња производа од бетона намењених за грађевинарство

Архива

Акционарско друштво ИНСТАЛАЦИЈЕ

Локација:

Нови Сад

Делатност:

Постављање водоводних, канализационих, грејних и климатизационих система

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива