Izabran finansijski savetnik za privatizaciju "DIN"-a i "DIV"-a

02. авг. 2002.
U okviru projekta privatizacije "Duvanske Industrije Niš" i "Duvanske Industrije Vranje", dana 31.07.2002., u prostorijama Agencije za privatizaciju je održano javno otvaranje finansijskih ponuda potencijalnih finansijskih savetnika.

Najniža finansijska ponuda je stigla od strane investicione banke "Morgan Stanley & Co. Limited" iz Londona. Za ovaj projekat, oni su predložili tim koji predstavlja advokatska kancelarija "Linklaters" kao i domaće konsultantske kuće "Citadel Financial Advisory" i "BC Exel".

"Morgan Stanley & Co. Limited" posluje u 28 zemalja, preko 550 svojih lokalnih predstavništava.

U 2001. godini su ostvarili prihod u vrednosti od $21.9 milijardi (američkih dolara), što je već dovoljan podatak o njihovoj veličini i obimu poslovanja.
Iste godine "Morgan Stanley & Co. Limited" je zvanično proglašen kao "Najbolja Investiciona Banka" na svetu od strane britanske agencije "Reuters". Pored ovog priznanja, progalšeni su i najboljom investicionom bankom 2000. godine zatim "Najbolji M&A Savetnik" itd.
Agencija za privatizaciju je izuzetno zadovoljna intersovanjem izraženim od strane potencijalnih finansijskih savetnika za rad na privatizaciji naše Duvanske Industrije, a zatim i odabirom ove investicione banke zbog njihovog nesumnjivog kvaliteta i dolaska na naše tržište.
Акционарски фонд

Друштвено предузеће ДИН ДИН-НИШ

Локација:

Ниш

Делатност:

Производња дуванских производа

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива