Saopstenje za RTB BOR od 19. aprila 2007. godine

19. апр. 2007.
Agencija za privatizaciju je danas, a povodom postupka privatizacije RTB Bor Grupe, donela odluku o ostavljanju naknadnog roka od 3 radna dana za dostavljanje garancija za plaćanje rumunskoj kompaniji "Cuprom".

Ukoliko kompanija "Cuprom" ne dostavi garancije za plaćanje ni u ostavljenom roku, Agencija za privatizaciju će raskinuti Ugovore o prodaji imovine i Ugovore o prenosu licence RTB Bor Grupe u skladu sa Zakonom o privatizaciji. U tom slučaju, Agencija zadržava pravo da iskoristi sva zakonska sredstva i prava koja proističu iz Ugovora, uključujući i naplatu garancije u iznosu od 3 miliona dolara.

Agencija za privatizaciju, imajući u vidu značaj privatizacije RTB Bor Grupe, apeluje na sve učesnike u procesu i medije da se uzdrže od prejudiciranja bilo kakvih odluka i mogućih scenarija privatizacije. Postupak je i dalje u toku i smatramo da je najbitnije da ostane u normalnim pravnim i tržišnim okvirima. Samo tako ćemo biti sigurni da se privatizacija odvija u najboljem interesu preduzeća, zaposlenih, kupca i države.
РТБ Бор доо
Акционарски фонд

СЕРБИА ЗИЈИН ЦОППЕР ДОО БОР

Локација:

Бор

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива