Saopstenje za RTB BOR

18. апр. 2007.
Horia Simu, predsednik Upravnog odbora Cuprom SA, i Horia Pitulea, direktor Cuprom International d.o.o, poslali su kasno sinoc dopis Agenciji za privatizaciju kojim izražavaju nameru raskida Ugovora o prodaji imovine i Ugovora o prenosu licence RTB Bor Grupe.

Predstavnici kompanije Cuprom su izrazili predmetnu nameru zbog, po njima, bitno promenjenih okolnosti u odnosu na trenutak potpisivanja Ugovora. Pod time oni podrazumevaju otpor lokalne samouprave, otpor određenih sindikalnih udruženja i pozivanje na javne demonstracije i građansku neposlušnost, nastale nakon potpisivanja Ugovora, a što je po njima dovelo do stanja očigledne nemogućnosti ispunjavanja daljih ugovornih obaveza.

Veoma je indikativna činjenica da je zahtev za raskid Ugovora dostavljen na dan kad ističe rok za dostavljanje garancija za plaćanje, uz primedbe koje nikada ranije nisu predočene Agenciji kao otežavajuće okolnosti.

Agencija za privatizaciju smatra da nisu nastale bitno promenjene okolnosti predviđene Ugovorom i Zakonom na način kako to navodi Cuprom, te da nema prepreka za ispunjenje ugovornih obaveza. Agencija očekuje od kompanije Cuprom da ispuni obaveze koje je preuzela Ugovorom.

Kao i u dosadašnjem toku postupka privatizacije RTB Bor, jednog od najznačajnijih srpskih preduzeća, Agencija za privatizaciju postupa u najboljem interesu svih učesnika u postupku i u skladu sa Zakonom i pozitivnim pravnim propisima.
РТБ Бор доо
Акционарски фонд

СЕРБИА ЗИЈИН ЦОППЕР ДОО БОР

Локација:

Бор

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива