Saopstenje Agencije za privatizaciju povodom podnošenja ostavke direktora Miodraga Đorđevića

09. окт. 2006.
Povodom velikog broja objavljenih tekstova koji se odnose na podnošenje ostavke direktora Agencije za privatizaciju, gospodina Miodraga Đorđevića, kao i špekulacija medija vezanih za razloge podnošenja ostavke, Agencija za privatizaciju izdaje sledeće


SAOPŠTENjE



Ostavku na funkciju direktora Agencije za privatizaciju gospodin Đorđević je, Vladi Republike Srbije kao organu koja ga je na tu funkciju i imenovala, podneo na sopstvenu inicijativu.

Gospodin Miodrag Đorđević na toj funkciji proveo je više od dve godine, što predstavlja najduži period rada proveden, od osnivanja Agencije za privatizaciju do danas.

Kao institucija, Agencija za privatizaciju nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima na sprovođenju procesa privatizacije u Republici Srbiji.

Promene na čelu Agencije neće i ne mogu ugroziti tok sprovođenja odredbi definisanih u Zakonu o privatizaciji. Agencija je, od svog osnivanja 2001.godine do danas, više puta menjala nosioce funkcije direktora, ali nijedna promena nije zaustavila tok privatizacije i rad na unapređenju poslovne klime u Republici Srbiji koje transformacija kapitala iz društvenog i državnog u privatni sa sobom nosi.

Agencija za privatizaciju nastavlja blisku i kvalitetnu saradnju sa resornim Ministarstvom privrede Vlade Republike Srbije, zaduženim za vršenje nadzora nad radom Agencije.

Takođe, stabilnost i redovan rad Upravnog odbora Agencije, skupštinskog Odbora za privatizaciju, Akcijskog Fonda i svih drugih institucija koje su na direktan ili indirektan način uključene u proces privatizacije, predstavljaju garanciju javnosti da će svi postupci koji su u toku, kao i oni koji će se desiti u bliskoj budućnosti, biti sprovedeni uz poštovanje najviših profesionalnih principa i etičkih kodeksa prisutnih u dosadašnjem poslovanju Agencije.

Svi rokovi u procesima koji su trenutno u toku, ostaju nepromenjeni. Sve aktivnosti Agencije će se i dalje sprovoditi uz poštovanje jednog od osnovnih načela iz Zakona o privatizaciji, načela javnosti rada.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива