Doneta odluka o kvalifikaciji ponuđača u procesu izbora privatizacionog savetnika za Javno preduzeće "NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE"

26. окт. 2005.
Na osnovu čl. 45, 46. i 49. do 53. kao i člana 101. stav 2. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik RS" br. 39/02, 43/03 i 55/04, u daljem tekstu: Zakon), Komisija za javnu nabavku konsultantskih usluga za izbor privatizacionog savetnika za JP "Naftna industrija Srbije" br. NIS-02/05, obrazovana Rešenjem Vlade 05 br. 119-5168/2005-001 od 18. avgusta 2005. godine, na svojoj sednici održanoj dana 24. oktobra 2005. godine, donela je odluku u prvoj fazi restriktivnog postupka o priznavanju kvalifikacija sledećim ponuđačima:

1. Konzorcijum: JP Morgan, McKinsey, EKI Investment, Synergy Capital, Deloitte, Simmons & Simmons, Harrisons Solicitors;
2. Konzorcijum: Morgan Stanley, Citadel Financial Advisory;
3. Konzorcijum: CSP Consult & Strategy GmbH, Deutsche Bank AG, Roland Berger Strategy Consultants GmbH;
4. Konzorcijum: Rothschild SpA, NM Rothschild & Sons Ltd;
5. Konzorcijum: Merrill Lynch, Raiffeisen Investment;
6. Konzorcijum: Credit Suisse First Boston, Dewey Balantine, Drazic, Beatovic & Partners;
7. BNP Paribas SA;
8. Konzorcijum: Goldman Sachs, CA IB Corporate Finance.

Komisija je, za navedene ponuđače, utvrdila da ispunjavaju sve zakonske uslove i kvalifikacione zahteve ustanovljene Javnim pozivom objavljenim u "Službenom glasniku RS” broj 78/05 od 13.09.2005. godine i Kvalifikacionom dokumentacijom u postupku konsultantskih usluga za izbor privatizacionog savetnika za JP "Naftna industrija Srbije" br. NIS - 02/05.

Na istoj sednici, Komisija je donela odluku da se ne priznaju zahtevi za kvalifikaciju ponuđača:

 Jefferies Intl. Ltd, s obzirom da je utvrđeno da ne ispunjava zakonske uslove, kao ni kvalifikacione zahteve ustanovljene Javnim pozivom objavljenim u "Službenom glasniku RS” broj 78/05 od 13.09.2005. godine i Kvalifikacionom dokumentacijom.

 Capitol Consulting Group Kft. Budapest, čiji zahtev za kvalifikaciju nije ni razmatran od strane Komisije s obzirom da nije dostavljen na način zahtevan Kvalifikacionom dokumentacijom.

Ponuđačima kojima je priznata kvalifikacija u prvoj fazi restriktivnog postupka biće upućen zahtev za dostavljanje ponuda koje će biti predmet razmatranja Komisije u drugoj fazi restriktivnog postupka.

Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude u drugoj fazi restriktivnog postupka biće ekonomski najpovoljnija ponuda.

Okvirni rok za izbor najpovoljnije ponude je tri meseca od datuma objavljivanja Javnog poziva u "Službenom glasniku Republike Srbije".
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива