Saopštenje Agencije za privatizaciju povodom širenja dezinformacija vezanih za besplatni upis akcija iz privatizacionog registra

04. јул. 2005.
Povodom konstantnog širenja dezinformacija da je besplatni upis akcija iz Privatizacionog registra u toku, što posledično dovodi do svakodnevnog obraćanja velikog broja građana Agenciji za privatizaciju, izdajemo sledeće saopštenje:

Akcije evidentirane u Privatizacionom registru biće podeljene građanima koji ovo pravo nisu ostvarili u svom preduzeću u roku od DVE GODINE nakon završetka roka predviđenog za proces privatizacije (član 52. stav 3. Zakona o privatizaciji).

Lica koja nisu ostvarila pravo na besplatne akcije iz bilo kog razloga, ovo pravo će ostvariti kroz Privatizacioni registar, ali u propisanom roku PO OKONČANjU postupka privatizacije.

Nacin sticanja, raspodele i druga pitanja koja se odnose na kapital evidentiran u Privatizacionom registru, propisuje Vlada Republike Srbije (član 54. Zakona o privatizaciji).

Agencija za privatizaciju takode želi da skrene pažnju na mogućnost manipulacije pomenutim informacijama. Ovom prilikom želimo da upozorimo zainteresovana lica za upis besplatnih akcija, da ne reaguju na sve češće slučajeve neovlašćenog i lažnog pozivanja građana na upis akcija i, u ovom trenutku, suvišnog obraćanja Agenciji.

U ovom trenutku, svako pojedinačno obraćanje građana sa zahtevom za besplatni upis akcija u Privatizacioni registar je preuranjeno i Agencija za privatizaciju nema pravni osnov za postupanje po podnetim zahtevima.
Agencija će pravovremeno obavestiti javnost o trenutku otpočinjanja besplatnog upisa putem svih elektronskih i štampanih medija.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива