Otvorena ponuda za subotički "Sever Holding Internacional"

19. мај. 2004.
U petak,14. maja 2004. godine, u prostorijama Agencija za privatizaciju, održana je Prva sednica Tenderske komisije za privatizaciju 70% društvenog kapitala preduzeća "Sever Holding Internacional" a.d. Subotica, na kojoj je otvorena pristigla ponuda za pomenuto preduzeće. Konstatovano je da je u predviđenom roku, prema instrukcijama iz javnog poziva, pristigla jedna ponuda, koju je dostavilo preduzeće "ATB AUSTRIA AG, Sielberg" iz Austrije.

Pored pomenutog ponuđača, tendersku dokumentaciju otkupili su preduzeće "METALOPLAST S.A.", Brašov iz Rumunije i Konzorcijum "SAMSON" d.o.o, Celje i "NBM" d.o.o, Metlika iz Slovenije, ali ponuda pomenutih preduzeća nije podneta do isteka roka.

Javnom otvaranju ponude prethodilo je konstituisanje Tenderske komisije i izveštaj o dosadašnjem toku privatizacije preduzeća "Sever Holding Internacional" a.d. Subotica. U okviru izveštaja konstatovano je da su tendersku dokumentaciju otkupila tri pomenuta potencijalna investitora.


Tenderska komisija je radila u sledećem sastavu:
  • Ištvan Pastor, predsednik Komisije, potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodina i pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
  • Mirko Simić, zamenik predsednika Komisije, predsednik Korporacije "Sever", kao predstavnik subjekta privatizacije;
  • Milorad Bjelopetrović, savetnik u Ministarstvu za privredu, predstavnik iz republičkih organa ;
  • Borivoje Šućur, predsednik Sindikalne podružnice ERA proizvoda, predstavnik reprezentativnog sindikata;
  • Pap Apard, predsednik Izvršnog odbora SO Subotica, predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;


Tenderska komisija će u narednih 30 dana evaluirati pristiglu ponudu, nakon čega će biti održana druga sednica Komisije.
Акционарски фонд

АТБ СЕВЕР ДОО, СУБОТИЦА

Локација:

Суботица

Делатност:

Производња електромотора, генератора и трансформатора

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива