Ponuda "Zekstre" prvoplasirana na tenderu za DP "Novitet"

13. феб. 2004.
Preduzeće "Zekstra", d.o.o, Beograd proglašeno je u četvrtak, 5. februara, na Drugoj sednici Tenderske komisije za privatizaciju DP "Novitet", Novi Sad, za prvorangiranog ponuđača na tenderu za privatizaciju tog društvenog preduzeća. Tenderska komisija je na sednici prihvatila rezultate tendera i tendersku listu, prema kojoj su ponuđači rangirani sledećim redom:

  1. "Zekstra" d.o.o, Beograd;
  2. "Nicola's" d.o.o, Beograd;


Nakon proglašenja tenderske liste, Agencija za privatizaciju započeće pregovore o kupovini 70% društvenog kapitala DP "Novitet", Novi Sad sa prvorangiranim ponuđačem, preduzećem "Zekstra” d.o.o., Beograd. Ukoliko pregovori budu uspešni, Agencija i "Zekstra" d.o.o. potpisaće Ugovor o prodaji kapitala DP "Novitet", Novi Sad u zakonom propisanom roku.

Pored dva rangirana ponuđača, dokumentaciju je otkupio i konzorcijum fizičkih lica zaposlenih u "Novitetu", ali je zbog nepotpune dokumentacije ova ponuda diskvalifikovana.
Na Prvoj sednici, koja je započeta 24. decembra 2003. godine, Komisija je konstatovala da je kvalifikaciona dokumentacija sve tri zainteresovane strane nepotpuna, zbog čega je sednica prekinuta. Svim zainteresovanima je dat rok da dopune svoju kvalifikacionu dokumentaciju, čija je potpunost neophodni uslov za prijem ponude. Nastavak Prve sednice, koji je ujedno označio istek ovog roka, održan je 12. januara 2004. godine. Tom prilikom je ponuda konzorcijuma fizičkih lica zaposlenih u "Novitetu" odlukom Tenderske komisije diskvalifikovana, zato što u datom roku pomenuti konzorcijum nije kompletirao kvalifikacionu dokumentaciju.U istom tom roku, druga dva ponuđača dostavila su nedostajuću kvalifikacionu dokumentaciju, te su njihove ponude prihvaćene i otvorene.

Tenderska komisija radila je u sledećem sastavu:
  1. Emil Fejzulahi, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, kao predstavnik republičkih organa;
  2. Zorica Lukić, radnica DP "Novitet", Novi Sad, kao predstavnica subjekta privatizacije;
  3. Dr Đorđe Lajšić, zamenik ministra za privredu i privatizaciju, kao predstavnik republičkih organa;
  4. Duška Knežević, radnica DP "Novitet", Novi Sad kao predstavnica reprezentativnog sindikata.
  5. Dr Drago Divljak, član IO Skupšine grada Novi Sad
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ЗА ПРОИЗВОДЊУ ОДЕЋЕ НОВИТЕТ НОВИ САД

Локација:

Нови Сад

Делатност:

Производња остале одеће

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива