Potpisan ugovor o prodaji DP "JUŽNI BANAT" PIK, BELA CRKVA

25. нов. 2003.
Predstavnici Agencije za privatizaciju Republike Srbije i Konzorcijuma preduzeća "Agromarket" d.o.o, Kragujevac, "Oktanoil" d.o.o, Bela Crkva i "Aizia" d.o.o, Beograd, potpisali su u ponedeljak, 24. novembra 2003. godine ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala DP "Južni Banat" PIK iz Bele Crkve i 100 odsto trajnog uloga Republike Srbije u tom preduzeću, čime je Agencija za privatizaciju nastavila uspešno sprovođenje privatizacije u Srbiji. Privatizacijom "Južnog Banata" tom preduzeću za preradu voća otvoren je put ka zdravom tržišnom poslovanju, što bi trebalo da doprinese rastu životnog standarda zaposlenih i boljitku lokalne zajednice.

Celokupni trajni ulog Republike i 70 odsto društvenog kapitala prodati su za 750.000 evra, a kupac se obavezao da u petogodišnjem periodu u preduzeće investira 3.692.489 evra, čime je obezbeđen stabilan napredak i razvoj preduzeća. Takođe, u skladu sa opredeljenjem Vlade Srbije da se privatizacija u Srbiji odvija uz punu zaštitu zaposlenih, Agencija za privatizaciju je među uslove za prodaju "Južnog Banata" uvrstila i prihvatanje programa zaštite radnika (socijalni program). Kupac "Južnog Banata" potpisivanjem ugovora prihvatio je minimalne zahteve ovog programa.

Prodatih 70 odsto društvenog kapitala i 100 odsto uloga države zajedno predstavlja 77.08 odsto celokupne vrednosti preduzeća.

Potpisivanje prodajnog ugovora usledilo je nakon što je Tenderska komisija za "Južni Banat" u petak, 21. novembra 2003. godine, odobrila odluku Komisije za pregovore o prodaji 70 odsto društvenog kapitala "Južnog Banata" i celokupnog trajnog uloga Republike Srbije i preporučila da ovo društveno preduzeće bude prodato Konzorcijumu "Agromarketa", "Oktanoila" i "Aizia", kao jedinom ponuđaču na tenderu za "Južni Banat".
Архива

ПОЉОПРИВРЕДНО-ИНДУСТРИЈСКИ КОМБИНАТ ЈУЖНИ БАНАТ ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ БЕЛА ЦРКВА

Локација:

Бела Црква

Делатност:

Гајење јабучастог и коштичавог воћа

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива