Potpisan ugovor za ad " SRBIJA – TURIST " , Niš

17. сеп. 2003.
Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala preduzeća
AD "Srbija-Turist" iz Niša potpisan je dana 16. 09. 2003. godine, u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Ugovorom je predviđeno da kompanija "Uniworld", osim kupoprodajne cene u iznosu od 1.100.000 USD, investira u preduzeće 9.000.000 USD u naredne 3 godine. Trogodišnji investicioni program uključuje rekonstrukciju i modernizaciju hotela "Park", "Niš" i "Ambasador" iz Niša, hotela u Niškoj Banji i motela "Nais" na autoputu Beograd – Niš, što će u znatnoj meri unaprediti turizam i ugostiteljstvo u Srbiji.
Elementi prihvaćenog socijalnog programa podrazumevaju zabranu otpuštanja radnika u periodu od naredne dve godine i inicijalno uvećanje zarada svih zaposlenih za 10% u odnosu na trenutna primanja.

Kupac, kompanija "Uniworld" iz SAD, sa ostvarenim prihodom od 85.000.000 USD u 2002. godini, jedini je ponuđač na ovom tenderu. Ugovor je, za kupca, potpisala Gorica Lazović, ovlašćeni zastupnik gospodina Srbe Ilića, vlasnika kompanije "Uniworld", za "Srbija-Turist" gospodin Miroljub Dinić, direktor, i za Agenciju za privatizaciju, dr Mirko Cvetković, direktor Agencije.
Акционарски фонд

СРБИЈА-ТУРИСТ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ЗА УГОСТИТЕЉСТВО, ТУРИЗАМ, СПОЉНУ И УНУТРАШЊУ ТРГОВИНУ И ИГРЕ НА СРЕЋУ НИШКА БАЊА - У ПРИНУДНОЈ ЛИКВИДАЦИЈИ

Локација:

Ниш

Делатност:

Хотели и сличан смештај

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива