Agencija za privatizaciju podnela je tužbe za naknadu štete protiv kupca kao i ponuđača druge najviše ponude za preduzeća Jugoprevoz Paraćin i Beoštampa

26. јун. 2003.
Pobednikom javne aukcije za prodaju 70% društvenog kapitala Saobraćajnog preduzeća "JUGOPREVOZ PARAĆIN” sa p.o. Paraćin, održane dana 15.04.2003.g proglašen je Stević Ranđo, iz Paraćina za cenu od 126.000.000 dinara.

Konzorcijum koga je predstavljao Jugoslav Lukić bio je učesnik koji je istako drugu najvišu ponudu prihvativši ponuđenu cenu od 121.000.000 dinara za kupovinu 70% društvenog kapitala navedenog subjekta privatizacije.

Kako ni jedan od navedenih kupaca nije potpisao Ugovor o prodaji društvenog kapitala, izgubili su svojstvo kupca i bili u obavezi da na račun Agencije za privatizaciju na ime štete koja je nastala za subjekt privatizacije i Agenciju, uplate iznos od 30% od prodajne cene subjekta privatizacije.

Obzirom da ni jedan od navedenih kupaca nije ispunio obaveze određene Uredbom, Agencija za privatizaciju je protiv njih podnela tužbu za naknadu štete.

Javna aukcija za prodaju 70% društvenog kapitala Grafičkog društvenog preduzeća "BEOŠTAMPA” iz Beograda održana je dana 19.03.2003. godine. Damjanov Slavko proglašen je pobednikom aukcije i kupcem 70% društvenog kapitala navedenog subjekta privatizacije za cenu od 6.400.000 dinara. Preduzeće "PSV Co.” je istakalo drugu najvišu ponudu prihvativši ponuđenu cenu od 6.100.000 dinara.

Kako su oba navedena kupaca odustala od potpisivanja Ugovora o prodaji društvenog kapitala, izgubili su svojstvo kupca i bili u obavezi da na račun Agencije za privatizaciju na ime štete koja je nastala za subjekt privatizacije i Agenciju, uplate iznos od 30% od prodajne cene subjekta privatizacije.

Obzirom da ni jedan od navedenih kupaca nije ispunio obaveze određene Uredbom, Agencija za privatizaciju je i protiv njih podnela tužbu za naknadu štete.

САОБРАЋАЈНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЈУГОПРЕВОЗ-ПАРАЋИН АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ПАРАЋИН, ТОМЕ ЖИВАНОВИЋА ББ

Локација:

Параћин

Делатност:

Градски и приградски копнени превоз путника

Архива

Графичко предузеће Беоштампа доо Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Услуге припреме за штампу

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива