Agencija za privatizaciju za samo godinu dana smanjila broj zaposlenih za 42%

26. феб. 2010.
Agencija za privatizaciju usvojila je danas program rešavanja viška zaposlenih, u skladu sa Zakonom o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji i Odlukom Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih u organima državne uprave, javnim agencijama i organizacijama za obavezno socijalno osiguranje.

"Usvojenim programom, broj zaposlenih u Agenciji smanjen je za 85 i sada iznosi 274. Ovo je već treći program rešavanja viška zaposlenih u Agenciji za privatizaciju od aprila 2009. godine. Tako je za manje od godinu dana broj zaposlenih smanjen za 195, ili čak 42%, što predstavlja pojedinačno najveću racionalizaciju broja zaposlenih u državnom sektoru.

Značajno smanjenje broja zaposlenih je prirodna posledica smanjivanja aktivnosti Agencije i privođenja kraju privatizacije društvenog kapitala u Srbiji, ali i jasan pokazatelj profesionalnosti Agencije i njene svesti o neophodnosti racionalizacije celokupne državne uprave i smanjenja troškova državnog aparata." - izjavio je Vladislav Cvetković, direktor Agencije za privatizaciju.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива