Netačne tvrdnje o potencijalnim kupcima Galenike

23. феб. 2010.
Povodom informacija o potencijalnim kupcima Galenike koje su se proteklih dana pojavile u medijima, Agencija za privatizaciju obaveštava javnost da su navedene informacije pogrešne i poziva sve medije da netačnim tvrdnjama ne ugrožavaju proces privatizacije Galenike.


Agencija za privatizaciju apeluje na sve medije i zainteresovane strane da ne licitiraju imenima zainteresovanih kompanija niti paušalno iznetom očekivanom vrednošću transakcije, jer je samo jedno sigurno – takvo ponašanje ugrožava proces privatizacije Galenike i može izazvati povlačenje pojedinih investitora.

Kao i u svim privatizacijama do sada, Agencija za privatizaciju poštuje načela profesionalnosti i profesionalne etike koja nalažu da se, do podnošenja konačnih ponuda, ne saopštava identitet potencijalnih kupaca. Puko nagađanje o kojim se kompanijama radi i plasiranje netačnih informacija, koje ima za cilj jedino podizanje gledanosti i tiraža medija, mogu ozbiljno dovesti u pitanje ceo proces privatizacije Galenike, ali i smanjiti poverenje stranih investitora u Srbiju.

Zbog toga, još jednom, pozivamo medije da se uzdrže od nagađanja i spekulacija, ali i da nastave da profesionalno prate proces privatizacije u Srbiji, kako bismo se svi zajedno radovali novim uspešnim privatizacijama i podigli ugled Srbije u poslovnom svetu. Nakon prikupljanja indikativnih ponuda, za šta rok ističe 19. marta u 15 časova, Agencija će saopštiti imena svih kompanija koje su te ponude dostavile.

Галеника ад
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ГАЛЕНИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЛЕКОВА, ДЕНТАЛА, АНТИБИОТИКА, ФАРМАЦЕУТСКИХ СИРОВИНА, ПАРАФАРМАЦЕУТИКЕ, ВЕТЕРИНАРСКИХ ПРОИЗВОДА И АДИТИВА БЕОГРАД (ЗЕМУН)

Локација:

Београд

Делатност:

Производња фармацеутских препарата

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива