Obaveštenje u vezi sa sticanjem statusa nosioca prava na besplatne akcije i novčanu naknadu

22. дец. 2008.
Agencija za privatizaciju još jednom apeluje na sve lokalne samouprave koje još uvek nisu dostavile podatke o licima sa teritorija tih opština koja su se prijavila za besplatne akcije i novčanu naknadu, da to učine u najkraćem mogućem roku. Bez saradnje navedenih opštinskih organa, nije moguće izdati potvrdu građanima o upisu u evidenciju nosilaca prava.

Primera radi, trenutno na potvrdu čeka 42.715 građana Novog Pazara, 49.650 građana Zrenjanina, čak 53.287 građana Čačka i nekoliko stotina hiljada građana iz drugih opština širom Srbije.

Postupak kontrole ispunjenosti zakonom propisanih uslova, Agencija za privatizaciju sprovodi u saradnji sa nadležnim državnim organima, koji su u obavezi da dostave tražene podatke Agenciji za privatizaciju, i to u roku od 7 dana od dana podnošenja zahteva, a sve u skladu sa članom 5. Uredbe o postupku i načinu evidencije građana koji imaju pravo na novčanu naknadu i na prenos akcija bez naknade.


Opštine koje do danas nisu dostavili tražene podatke su:
leksandrovac, Alibunar, Bač, Bogatić, Vitina, Vlasotince, Glogovac, Gnjilane, Despotovac, Žagubica, Žitorađa, Zrenjanin, Ivanjica, Kladovo, Kovin, Kosovo Polje, Kosovska Kamenica, Krupanj, Lipljan, Mali Iđoš, Medveđa, Novi Pazar, Novo Brdo, Obilić, Opovo, Pećinci, Podujevo, Priboj, Priština, Raška, Senta, Sečanj, Sombor, Čajetina, Čačak i Čoka.

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива