Obaveštenje u vezi sa sticanjem statusa nosioca prava na besplatne akcije i novčanu naknadu -

15. дец. 2008.
Agencija za privatizaciju ovim putem obaveštava javnost da, usled neažurnog postupanja određenog broja lokalnih samouprava koje nisu dostavile tražene podatke u zakonskom roku, postoji mogućnost da oko milion prijavljenih lica ne dobije potvrdu do 31. decembra 2008. godine.

Naime, Agencija za privatizaciju postupak kontrole ispunjenosti zakonom propisanih uslova sprovodi u saradnji sa nadležnim državnim organima, koji su u obavezi da dostave tražene podatke Agenciji za privatizaciju, i to u roku od 7 dana od dana podnošenja zahteva, a sve u skladu sa članom 5. Uredbe o postupku i načinu evidencije građana koji imaju pravo na novčanu naknadu i na prenos akcija bez naknade.

U cilju zaštite interesa građana koji su se uredno prijavili za besplatne akcije i novčanu naknadu, Agencija za privatizaciju i ovim putem apeluje na nadležne državne organe da dostave tražene podatke u najkraćem mogućem roku, jer bez adekvatne saradnje sa svim uključenim državnim institucijama, postupak nije moguće sprovesti u propisanom roku.


Opštine koje do danas nisu dostavili tražene podatke su:

Subotica, Čačak, Zrenjanin, Novi Pazar, Požarevac, Sombor, Inđija, Prijepolje, Vlasotince, Ćuprija, Priština, Ivanjica, Kovin, Despotovac, Bogatić, Aleksandrovac, Priboj, Raška, Gnjilane, Kladovo, Čajetina, Krupanj, Pećinci, Senta, Žitorađa, Knić, Kosovska Kamenica, Žagubica, Lipljan, Medveđa, Bač, Babušnica, Kosovo Polje, Sečanj, Mali Iđoš, Čoka, Obilić, Vitina, Opovo, Novo Brdo, Alibunar, Podujevo i Glogovac.

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива