Saopstenja u vezi sa aukcijskom prodajom preduzeća DP "Jugoprevoz Paraćin", Paraćin i "Morava", Čačak

06. феб. 2003.
Povodom raznovrsnih članaka u dnevnoj štampi, a vezano za privatizacju DP "Jugoprevoz Paraćin", Paraćin i "Morava", Čačak, Agencija za privatizaciju Republike Srbije izdaje

Saopštenje


Kupac firme Jugoprevoz Paraćin, Zoran Živanović juče je uputio telegram Agenciji za privatizaciju u kome se izvinjava zbog izostanka na potpisivanju ugovora, usled zdravstvenih problema.
Agencija je uputila telegram kupcu, u kome predlaže da u slučaju nemogućnosti potpisivanja ugovora u petak, ovlasti nekoga da to uradi umesto njega toga dana, kada je i poslednji rok za uplatu prve rate u iznosu od 78,3 miliona dinara.
Inače, kako nalaže standardna procedura, Agencija za privatizaciju ne pristupa potpisivanju ugovora dok se iznos u visini depozita ne uplati u slučaju kada se umesto depozita prilaže bankarska garancija. Kako je u sredu, 5.februara, uplaćen iznos depozita, moglo je da se pristupi potpisivanju ugovora.
U petak, 7. februara je poslednji rok za naplatu prve rate, a to je istovremeno i rok za potpisivanje ugovora između preduzeća Jugoprevoz i kupca Zorana Živanovića.

Što se tiče preduzeća "Morava" iz Čačka, javnost je obaveštena da do potpisivanja ugovora sa kupcem EC Investment, nije došlo zbog odustajanja kupca, i da je Agencija u skladu sa procedurom pozvala drugoplasiranog ponuđača da potpiše ugovor. Dragan Topalović (fizičko lice ispred konzorcijuma fizičkih lica) je pozvan da u petak, 7. febuara dođe u Agenciju za privatizaciju i potpiše kupoprodajni ugovor. Ukoliko ne potpiše, gubi pravo na povraćaj depozita u vrednosti od 462.107 EUR-a i pravo učešća na sledećoj aukciji.

САОБРАЋАЈНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЈУГОПРЕВОЗ-ПАРАЋИН АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ПАРАЋИН, ТОМЕ ЖИВАНОВИЋА ББ

Локација:

Параћин

Делатност:

Градски и приградски копнени превоз путника

Акционарски фонд

УГОСТИТЕЉСКО ТУРИСТИЧКО ПРЕДУЗЕЋЕ МОРАВА ДОО ЧАЧАК

Локација:

Чачак

Делатност:

Делатности ресторана и покретних угоститељских објекта

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива