HOTEL "NACIONAL" JE U 100% DRUŠTVENOM VLASNIŠTVU

09. авг. 2007.
Povodom netačnih tvrdnji Hotelsko ugostiteljskog i turističkog preduzeća "Balkan" da je ovo preduzeće vlasnik Društveno hotelsko ugostiteljsko preduzeća "Nacional", Agencija za privatizaciju saopštava:

Društveno hotelsko ugostiteljsko preduzeće "Nacional" je u 100% društvenom vlasništvu, što dokazuju mnogi podaci:

  • Hotelsko ugostiteljsko i turističko preduzeće "Balkan" i Hotelsko ugostiteljsko preduzeće "Nacional" nastali su podelom Hotelskog preduzeća "Unija".
  • Niko od samostalnih pravnih subjekata nastalih podelom HP "Unija" nije imao nikakav imovinsko pravni zahtev prema bilo kom od novoorganizovanih preduzeća, te ni HUTP "Balkan" prema HUP "Nacional".
  • Nepokretnosti Društveno hotelsko ugostiteljsko turističkog preduzeća "Hotel Nacional", građene su ulaganjem društvenih sredstava od strane Hotelsko preduzeća "Unija" iz Beograda i Direkcije za izgradnju Novog Beograda iz Beograda i iste predstavljaju u celini 100% društvenu svojinu Društvenog hotelsko ugostiteljsko turističkog preduzeća "Hotel Nacional".
  • HUTP "Hotel Nacional" nema knjiženu obavezu prema bilo kom pravnom subjektu po osnovu ulaganja u izgradnju.
  • Aktivnu legitimaciju za povraćaj, po osnovu ulaganja društvenih sredstava u izgradnju nepokretnosti Društveno hotelsko ugostiteljsko turističkog preduzeća "Hotel Nacional" ne poseduje ni bilo koji drugi pravni subjekt koji je eventualno vršio ulaganja u vreme njihove izgradnje po bilo kom osnovu jer je vršeno ulaganje društvenih sredstava.
  • Sa pravnog i ekonomskog stanovišta nesporno je da Ugostiteljsko motelsko preduzeće "Balkan" od pre 31. decembra 1965. godine i HUTP "Balkan" organizovano 10. decembra 1993. godine nisu isti pravni subjekti.
  • Čak i pod pretpostavkom da neki privredni subjekt i ima pravo na potraživanje po osnovu vršenih ulaganja u periodu od 1963. do 1966. godine, ista su zastarela
.

Aukcijska prodaja HUTP "Nacional" zakazana je za 13. septembar 2007. godine čijoj se uspešnosti iskreno nadamo. Objavljivanje netačnih informacija veoma nepovoljno utiče na sam proces privatizacije HUTP "Nacional". Agencija za privatizaciju apeluje na sve učesnike u procesu i medije da, u cilju zaštite interesa preduzeća i njegovih zaposlenih, ne iznose neproverene i, pre svega, neistinite informacije.
Акционарски фонд

НАЦИОНАЛ д.о.о. за хотелско, угоститељско и туристичке услуге Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Хотели и сличан смештај

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива