IMPOL d.d., Slovenska Bistrica, Slovenija, SEVOJNO d.p., Srbija i Agencija za privatizaciju daju zajedničko saopštenje za javnost

01. окт. 2002.
IMPOL d.d., Slovenska Bistrica, Slovenija, kao kupac, SEVOJNO d.p., Srbija kao prodavac i Agencija za privatizaciju, Beograd, Srbija, kao izvođač i kontrolor privatizacije, daju sledeće

Zajedničko saopštenje za javnost


U utorak, 01.10.2002. godine u Beogradu, između Impol d.d. i Sevojno d.p. potpisan je kupoprodajni ugovor, kojim Impol d.d. kupuje 70% kapitala preduzeća Valjaonica Aluminijuma Sevojno.
Impol d.d je odlukom tenderske komisije, skladno Zakonu o privatizaciji, izabran kao najbolji ponuđač na međunarodnom tenderu, a nakon procesa usklađivanja i pregovora, koji je trajao mesec dana, sve zainteresovane strane su postigle saglasnost i potpisale pomenuti ugovor.
Impol d.d. je renomirano slovenačko preduzeće u oblasti prerade aluminijuma, organizovano kao akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu zaposlenih. Godišnja proizvodnja u Impol-u je oko 85.000 tona aluminijumskih proizvoda (limova, traka, folija, profila, cevi i sl.) u ukupnoj godišnjoj vrednosti od preko 200 miliona američkih dolara.
Ukupna vrednost svih obaveza Impol-a po kupoprodajnom ugovoru iznosi preko 35 miliona američkih dolara. U tim obavezama su kupovna cena, investicioni program, socijalni program i neke nepodmirene obaveze Seval-a.
Ispunjavanje investicionog programa i socijalnog programa Impol garantuje posebnom garancijom, koju je izdala Nova Ljubljanska banka, Ljubljana.
Impol ocenjuju kupovinu Seval-a kao deo svoje dugoročne poslovne strategije i smatra da Seval, pod uslovom, da uspešno izvedu investicioni program i sve nužne promene u poslovanju, može biti uspešno preduzeće.
Glavni poslovni cilj je, da se što pre unapredi proizvodnja do nivoa od približno 35.000 tona, za šta već danas postoji tržište. Daljim osvajanjem tržišta, računamo da će proizvodnja u Seval-u najkasnije za pet godina postići nivo od 52.600 tona valjanih aluminijumskih proizvoda.
Broj zaposlenih će biti regulisan shodno socijalnom programu koji garantuje maksimalnu zaštitu interesa zaposlenih i omogućava razne oblike produktivnog zapošljavanja i unapređenja radne sredine.
Акционарски фонд

Друштвено предузеће СЕВАЛ-ВАЉАОНИЦА АЛУМИНИЈУМА

Локација:

Севојно

Делатност:

Производња алуминијума

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива