Raskinut kupoprodajni ugovor za ATD "Putnik" iz Beograda

14. јул. 2005.
RASKINUT KUPOPRODAJNI UGOVOR ZA ATD "PUTNIK" IZ BEOGRADA

Dana 13. jula 2005. godine, Komisija za utvrđivanje mera po izvršenim kontrolama Agencije za privatizaciju konstatovala je, u skladu sa članom 41a. Stav 1 tačka 5 Zakona o privatizaciji, raskid Ugovora o prodaji društvenog kapitala javnim tenderom preduzeća ATD "PUTNIK" iz Beograda.

Uvidom u postojeću dokumentaciju konstatovano je da kupac preduzeća, UNIWORLD Holdings LTD registrovana u Kaliforniji, ni u naknadno postavljenom roku nije dostavio drugu Garanciju za dobro izvršenje posla na iznos od 7,3 miliona dolara, važeću od 1. jula 2004.godine do 31. jula 2005.godine, a u skladu sa klauzulom 8.2. kupoprodajnog Ugovora.

S obzirom da je potpisivanjem Ugovora kupac preuzeo tačno utvrđene obaveze čije nepoštovanje povlači mogućnost plaćanja ugovorne kazne Agenciji za privatizaciju kao i mogućnost raskida kupoprodajnog Ugovora, Agencija Ugovor o prodaji društvenog kapitala javnim tenderom preduzeća ATD "PUTNIK" smatra raskinutim zbog neispunjenja.

U skladu sa članom 41a. Stav 2. Zakona o privatizaciji, kapital preduzeća ATD "Putnik" iz Beograda prenosi se Akcijskom fondu Republike Srbije koji će imenovati privremenog zastupnika kapitala preduzeća.
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ТУРИСТИЧКО ДРУШТВО ПУТНИК АД БЕОГРАД-НОВИ БЕОГРАД

Локација:

Београд

Делатност:

Хотели и сличан смештај

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива