Потписан уговор о продаји имовине „ВУЛКАН" АД Ниш

13. мар. 2013.

Уговор о купопродаји дела непокретне и покретне имовине привредног друштва „Вулкан" АД Ниш, у реструктурирању – Имовинске целине Нови погон „А", потписан је јуче, 12. марта у Нишу, са купцем „Вулкан гуме" д.о.о. Ниш, за цену од 3.342.062 евра. Купац имовине, предузеће „Вулкан гуме" д.о.о. Ниш, основано је од стране матичног предузећа „Krasnyi Treugolnik" из Санкт Петербурга, Руска Федерација.

Уговором о купопродаји предвиђена је обавеза да купац омогући примање у радни однос на неодређено време 247 запослених у Вулкан АД Ниш, у реструктурирању. Запосленима, који буду примљени у радни однос на неодређено време, у периоду од 12 месеци од дана закључења Уговора, не може престати радни однос из разлога што је за њиховим радом престала потреба услед технолошких, економских или организационих промена, осим уколико купац и запослени потпишу споразумни раскид радног односа, у ком случају се купац обавезује да запосленом исплати отпремнину у складу са Законом о раду.


Уговором о купопродаји, Купац се обавезује да одржи континуитет делатности – производња осталих производа од гуме, у периоду од најмање три године од дана испуњења из Уговора о купопродаји.


Компанија „Krasnyi Treugolnik“ из Санкт Петербурга, позната је у делатности гумарске индустрије готово 150 година. Бави се производњом и продајом гумених производа, док основу асортимана чине транспортне траке. Са годишњим прометом од преко 30 милиона евра, компанија је спремна да за гумене транспортне траке у оквиру произодње Вулкан АД Ниш обезбеди тржиште и у најкраћем могућем року инвестира и покрене производњу и упосли расположиве капацитете.

Стечај

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ВУЛКАН ИНДУСТРИЈА ГУМЕ, НИШ - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Ниш

Делатност:

Производња осталих производа од гуме

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива