Obaveštenje akcionarima C Marketa

28. авг. 2012.

U skladu sa Javnim pozivom za prodaju društvenog kapitala C Marketa, koji je objavljen 10. avgusta 2012. godine, Agencija za privatizaciju obaveštava akcionare C Marketa o sledećem:

 
 
Procena vrednosti
 
Javnim pozivom utvrđena je minimalna cena u iznosu od EUR 9.576.190,72 odnosno EUR 295,45 po akciji na osnovu Procene vrednosti kapitala preduzeća koja je izrađena od strane privatizacionog savetnika.
 
S obzirom na veliku medijsku pažnju u vezi utvrđene minimalne cene, postavlja se pitanje da li se u konkretnom slučaju uzimala u obzir vrednost transakcije iz 2011. godine, kada je Delhaize Group, Belgija preuzeo Delta Maxi d.o.o. U konkretnom slučaju prodato je 100% vlasništva u Delta Maxi-ju sa celokupnom imovinom i obavezama.
 
Napominjemo da je transakcija iz 2011. godine obuhvatala preuzimanje Delta Maxi-ja sa filijalama u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji, odnosno sticanje vlasničkog udela Delta Maxi-ja u preduzećima Pekabeta, C Market, TP Srbija Kragujevac, Zvezdara i TP Stadel Kragujevac. Iz navedenog se može zaključiti da ove dve transakcije nisu uporedive.
 
 
Podela besplatnih akcija za sadašnje i bivše zaposlene C Marketa
 
U skladu sa dosadašnjom praksom u postupcima tenderske prodaje, Agencija za privatizaciju će obavestiti preduzeće „C Market“, nakon potpisivanja ugovora o prodaji, da je dužno da donese odluku o izdavanju akcija bez naknade i objavi javni poziv za upis besplatnih akcija, što će biti objavljeno na oglasnoj tabli preduzeća, u Službenom glasniku Republike Srbije i u jednom dnevnom listu.
 
Prema Zakonu o privatizaciji predviđeno je da se sadašnjim i bivšim zaposlenima C Marketa, prenese najviše 15% kapitala koji se privatizuje, a preostali iznos se prenosi Akcionarskom fondu. Shodno tome, od ukupnog registrovanog kapitala, najviše 3,484875% se prenosi zaposlenima i bivšim zaposlenima, a najmanje 3,484875% se prenosi Akcionarskom fondu.
 
 
Prodaja akcija u vlasništvu malih akcionara
 
Takođe, želimo da informišemo manjinske akcionare C Marketa da u postupcima prodaje društvenog kapitala Agencija za privatizaciju nije pozivala manjinske akcionare da se pridruže, već je dosadašnja praksa da se Ugovorom o prodaji društvenog kapitala putem tendera predvidi obaveza budućeg kupca da u određenom roku uputi ponudu za preuzimanje preostalih akcija, po ceni koja ne može biti manja od cene ostvarene u postupku prodaje društvenog kapitala.
Акционарски фонд

ТРГОВИНСКО АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО Ц МАРКЕТ БЕОГРАД (НОВИ БЕОГРАД)

Локација:

Београд

Делатност:

Трговина на мало у неспецијализованим продавницама, претежно храном, пићима и дуваном

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива