JRB ulaže 640.000 evra u osposobljavanje flote

17. мај. 2011.

Upravni odbor Jugoslovenskog rečnog brodarstva usvojio je na jučerašnjoj sednici odluku o investicionom programu za hitna i neophodna ulaganja u osposobljavanje plovila ukupne vrednosti 640.000 evra.

Najhitnija su ulaganja u brodove Deligrad, Velebit, Kumanovo i Modriča kako bi se ova plovila što pre vratila u saobraćaj, dok se ostatak ulaganja odnosi na popravke kotlova i pumpi kako bi se u potpunosti osposobio kompleks za čišćenje barži “Srbija Bjelasica”.

 
Takođe, na jučerašnjoj sednici usvojen je i predlog Programa rešavanja viška zaposlenih, po kojem će nakon dobijanja saglasnosti od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i reprezentativnih sindikata, preduzeće napustiti 60 zaposlenih.
 
Podsećanja radi, predstavnici Ministarstva ekonomije i rukovodstva i predstavnika sindikata Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) su na sastanku krajem aprila ove godine dogovorili da se otpočnu hitna ulaganja u popravke plovila iz sredstava preduzeća, te da se izradi dugoročni investicioni program za koji će biti obezbeđen investicioni kredit, što bi doprinelo uvećanju postojeće flote i omogućio JRB-u očuvanje liderske pozicije u rečnom transportu na Dunavu.
 
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива