Potpisan ugovor o prodaji preduzeća Porečje Vučje

21. апр. 2011.
Na Trećoj sednici Tenderske komisije koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 100% registrovanog društvenog kapitala Društvenog preduzeća za poljoprivrednu proizvodnju i preradu «Porečje» sa po, Vučje – u restrukturiranju, koja je održana 18.04.2011. godine, Tenderska komisija je donela odluku o odobravanju predloga Komisije za pregovore i zaključivanju ugovora o prodaji 100% registrovanog društvenog kapitala Društvenog preduzeća za poljoprivrednu proizvodnju i preradu «Porečje» sa PO, Vučje – u restrukturiranju, sa jedinim ponuđačem – «Agrartrade» d.o.o, Beograd.
 
Ugovor o prodaji100% registrovanog društvenog kapitala DP za poljoprivrednu proizvodnju i preradu Porečje sa po Vučje, Leskovac u restrukturiranju metodom javnog tendera, potpisan je dana 20.04.2011. godine između Agencije za privatizaciju i Kupca - «Agrartrade» d.o.o., Beograd, i overen pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu pod II Ov. Br. 1583/2011.
 
Osnovni elementi ugovora:
 
  • Cena  - 150.000 EUR
  • Investicije – 3.500.000 EUR u roku od 5 godina
  • Kontinuitet obavljanja delatnosti – 5 godina
  • Socijalni program
 
Kupac je bezuslovno prihvatio sve minimalne obaveze socijalnog programa, a dodatno se obavezao da će subjekt privatizacije u periodu od 5 (pet) godina nakon dana ispunjenja imati najmanje isti broj zaposlenih na neodređeno vreme, kao na dan ispunjenja.
 
Kupac se obavezao da će uvećati godišnji poslovni prihod subjekta privatizacije od pretežne delatnosti, i tou prvoj investicionoj godini počev od dana Ispunjenja, za 10% u odnosu na poslovne prihode prema poslednjem godišnjem finansijskom izveštaju, važećem na dan Ispunjenja a u svakoj narednoj investicionoj godini (drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj) za 10% u odnosu na poslovne prihode iz prethodne godine.
0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива