Raskinut Ugovor za preduzeće "Prva petoletka" a.d. Trstenik, njegova zavisna i osamostaljena društva

22. мај. 2009.
Dana 09. aprila 2009. godine, potpisan je Ugovor o zajedničkoj prodaji kapitala Holding preduzeća Industrija hidraulike i pneumatike "Prva petoletka" AD Trstenik, njegovih zavisnih i osamostaljenih društava, između Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda kao Prodavaca sa jedne strane, i drugorangiranog ponuđača na tenderu – Konzorcijuma pravnih lica "Lvivsky Avtobusni Zavody" d.o.o. Lavov, Ukrajina i "City Transport Construction Investment LTD" London, Velika Britanija, kao Kupca (šifra tendera PPT 22/08).

Kupac je bio u obavezi da, u roku od 25 radnih dana od Dana potpisivanja Ugovora, položi 45% iznosa Prodajne cene (prva rata) koji je namenjen za kupovinu Predmetnog kapitala.

S obzirom na to da Kupac, ni u naknadno ostavljenom roku, nije uplatio prvu ratu Prodajne cene, Agencija za privatizaciju je 22. maja 2009. godine, konstatovala da je došlo do povrede obaveze Ugovora, te da se Ugovor smatra raskinutim zbog neispunjenja, u smislu člana 41a Zakona o privatizaciji i Kupca obavestila o raskidu Ugovora o prodaji i naplati Licitacione garancije.

Холдинг предузеће ИХП Прва петолетка ад
Стечај

ХОЛДИНГ ПРЕДУЗЕЋЕ ИНДУСТРИЈА ХИДРАУЛИКЕ И ПНЕУМАТИКЕ ПРВА ПЕТОЛЕТКА АД, ТРСТЕНИК - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Трстеник

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива