Potpisan Ugovor za Holding "Prva petoletka" a.d. Trstenik, zavisna i osamostaljena društva

10. апр. 2009.
Dana 09. aprila 2009. godine zaključen je Ugovor o prodaji kapitala privrednog društva Holding preduzeće Industrija hidraulike i pneumatike "Prva petoletka" a.d. Trstenik, njegovih zavisnih i osamostaljenih društava (šifra tendera: PPT 22/08) između Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda kao Prodavca i drugorangiranog ponuđača na tenderu – Konzorcijuma "Lvivski avtobusni zavody" Ukrajina i "City Transport Construction Investments Ltd" Velika Britanija, kao Kupca.

Osnovni elementi potpisanog ugovora su:

  1. Prodajna cena u iznosu od EUR 2.500.000;
  2. Investicioni program u vrednosti od EUR 60.000.000;
  3. Kupac je prihvatio minimalne obaveze Socijalnog programa.


Ponude za kupovinu 70% društvenog kapitala i 100% kapitala Fonda za razvoj Republike Srbije za privredno društvo Holding preduzeće Industrija hidraulike i pneumatike "Prva petoletka" a.d. Trstenik, njegovih zavisnih i osamostaljenih društava, podneli su:

  1. Konzorcijum koji čine OAD "Bummaš" Ruska Federacija i OOO "TG Rosmaštorg" Ruska Federacija;
  2. Konzorcijum koji čine "Lvivski avtobusni zavody" Ukrajina i "City Transport Construction Investments Ltd" Velika Britanija.


Dana 21. januara 2009. godine potpisan je Ugovor o prodaji kapitala privrednog društva Holding preduzeće Industrija hidraulike i pneumatike "Prva petoletka" a.d. Trstenik, njegovih zavisnih i osamostaljenih društava između Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda kao Prodavca i Otvorenog akcionarskog društva "BUMMAŠ", "Iževsk", Ruska Federacija, kao prvorangiranog ponuđača na tenderu.

Dana 17. februara 2009. godine, prvorangirani ponuđač je obavestio Agenciju za privatizaciju o izlasku iz Ugovora o prodaji.

Agencija za privatizaciju je u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji, Odlukom Agencije i Odlukom tenderske komisije pozvala drugorangiranog ponuđača – Konzorcijum "Lvivski avtobusni zavody" Ukrajina i "City Transport Construction Investments Ltd, Velika Britanija" na zaključenje Ugovora o prodaji kapitala.
Холдинг предузеће ИХП Прва петолетка ад
Стечај

ХОЛДИНГ ПРЕДУЗЕЋЕ ИНДУСТРИЈА ХИДРАУЛИКЕ И ПНЕУМАТИКЕ ПРВА ПЕТОЛЕТКА АД, ТРСТЕНИК - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Трстеник

Делатност:

Делатност холдинг компанија

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива