Uplaćen celokupan iznos kupoprodajne cene iz ugovora o prodaji kapitala za preduzeće za proizvodnju i regeneraciju transportnih traka "KOLUBARA UNIVERZAL" d.o.o. Veliki Crljeni

18. мар. 2009.
U skladu sa odredbama Ugovora o prodaji 70% ukupnog registrovanog kapitala Privrednog društva za proizvodnju i regeneraciju transportnih traka "Kolubara – Univerzal" d.o.o. Veliki Crljeni metodom javnog tendera, koji je potpisan 11. septembra 2009. god. između Agencije za privatizaciju sa jedne strane i ContiTech Rubber Industrial Kft, Mađarska (Kupac), Imas S.A iz Grčke i ContiTech Aktiengesellschaft iz Nemačke (Garanti) sa druge strane, Kupac kapitala je uplatio celokupan iznos prodajne cene od EUR 11.000.000,00 i dostavio bankarsku garanciju kojom se obezbedjuje izvršenje obaveza iz investicionog i Socijalnog programa.

U toku marta i aprila meseca, očekuje se okončanje postupka podele besplatnih udela zaposlenima i bivšim zaposlenima u subjektu privatizacije koji su stekli ovo pravo, nakon čega će biti održana i skupština akcionara na kojoj će učestvovati i predstavnik Kupca.

Po održavanju skupštine akcionara na kojoj će ContiTech Rubber Industrial Kft, Mađarska kao većinski vlasnik glasati za odluke o imenovanju novih organa upravljanja, steći će se uslovi za zatvaranje transakcije odnosno nastupanje dana ispunjenja od koga počinju da teku obaveze Kupca iz Investicionog i Socijalnog programa.

Архива

КОЛУБАРА-УНИВЕРЗАЛ ДОО ВЕЛИКИ ЦРЉЕНИ

Локација:

Велики Црљени

Делатност:

Производња осталих производа од гуме

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива