Potpisan Ugovor o prodaji kapitala za "Novosadska fabrika kabela" Novi Sad u restrukturiranju

26. јан. 2009.
Dana 23. januara 2009. godine, zaključen je Ugovor o prodaji kapitala Akcionarskog društva za proizovodnju kablova i provodnika "Novosadska fabrika kabela" Novi Sad u restrukturiranju (šifra tendera: NOV 14/07), između Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda kao Prodavca i Privrednog društva "East Point Holdings Ltd.", Nikozija, Kipar kao Kupca.

Osnovni elementi ugovora su:

1. Prodajna cena u iznosu od EUR 101.514
2. Investicioni program u vrednosti od EUR 11.376.000
3. Kupac je pored minimalnih prihvatio i određene dodatne obaveza Socijalnog programa

Ponudu za kupovinu 100% ukupnog društvenog kapitala i 100% kapitala u vlasništvu Fonda za razvoj Republike Srbije Akcionarskog društva za proizovodnju kablova i provodnika "Novosadska fabrika kabela" Novi Sad u restrukturiranju, podneo je jedan ponuđač - privredno društvo "East Point Holdings Ltd.", Nikozija, Kipar.

Ponuda je otvorena na Prvoj sednici Tenderske komisije, koja je održana dana 29. avgusta 2007. godine.

Na Drugoj sednici Tenderske komisije koja je održana, 19. oktobra 2007. godine, Tenderska komisija je, jednoglasno, odobrila predlog Agencije za privatizaciju i donela Odluku o započinjanju pregovora sa jedinim ponuđačem na tenderu.

Na Trećoj sednici Tenderske komisije, koja je održana 22. januara 2009. godine, Tenderska komisija je prihvatila predlog Komisije za pregovore i odobrila zaključenje Ugovora o prodaji 100% ukupnog društvenog kapitala i 100% kapitala u vlasništvu Fonda za razvoj Republike Srbije Akcionarskog društva za proizovodnju kablova i provodnika "Novosadska fabrika kabela" Novi Sad, u restrukturiranju.

НОВОСАДСКА ФАБРИКА КАБЕЛА АД

ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ КАБЛОВА И ПРОВОДНИКА НОВОСАДСКА ФАБРИКА КАБЕЛА НОВИ САД

Локација:

Нови Сад

Делатност:

Производња осталих електронских и електричних проводника и каблова

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива