Objavljen javni poziv za JAT

31. јул. 2008.
Agencija za privatizaciju objavila je danas Javni poziv za učešće na tenderu za JAT AIRWAYS a.d. Beograd u "Financial Times" i dnevnom listu "Politika".

Agencija nudi na prodaju 51% sa mogućnošću kupovine do 70% ukupnog registrovanog kapitala koji je 100% u državnom vlasništvu.

Krajnji rok za podnošenje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu akcija Subjekta privatizacije je 24. oktobar 2008. godine, a kao preduslov za dostavljanje ponuda, učesnici na tenderu će morati da uplate depozit ili dostave licitacionu garanciju u iznosu od 2 miliona evra.

Minimalna cena za kupovinu 51% registrovanog kapitala Subjekta privatizacije iznosi 51 milion evra.

Uslovi za učešće na javnom tenderu koje ponuđač mora kumulativno da ispunjava su:
  • Da poseduje uverenje o osposobljenosti avio prevoznika (Air Operator’s Certificate ili "AOC"),
  • Da je prevezao, direktno i/ili kroz kompanije u kojima imaju kontrolni uticaj, ukupan broj avio putnika preko 1.300.000 (jedan milion i tri stotine hiljada) u 2007. godini,
  • Da mu je ukupna konsolidovana bilansna suma za poslednju revidiranu finansijsku godinu veća od EUR 200.000.000 (dve stotine miliona evra). Konsolidovana bilansna suma uključuje kapitalizaciju godišnjih troškova zakupa koji potiču od operativnog zakupa aviona po multiplikatoru od 7x.


Svi ostali detalji iz Javnog poziva, kao i profil kompanije, dostupni su na internet adresi Agencije za privatizaciju www.priv.rs.
ЈАТ AIRWAYS А.Д. / Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air SERBIA Beograd

Акционарско друштво за ваздушни саобраћај Аир СЕРБИА Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Ваздушни превоз путника

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива