Potpisan ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala društvenog preduzeća za skladištenje robe "Javna skladišta", Subotica

09. мај. 2008.
Potpisan Ugovor o prodaji 70,00% društvenog kapitala, odnosno 70% ukupnog registrovanog kapitala
društvenog preduzeća za skladištenje robe
"Javna skladišta", Subotica


Predstavnici Agencije za privatizaciju su sa ovlašćenim predstavnicima prvorangiranog ponuđača, "Nelt Co" d.o.o. iz Beograda, Republika Srbija, potpisali dana 09. maja 2008. godine Ugovor o prodaji 70,00% društvenog kapitala, odnosno 70% ukupnog registrovanog kapitala društvenog preduzeća za skladištenje robe "Javna skladišta", Subotica.

Osnovni elementi Ugovora su sledeći:

  1. Prodajna cena u iznosu od 3.152.254 EUR;
  2. Investicioni program u vrednosti od 1.763.250 EUR;
  3. Kupac je uz bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza iz socijalnog programa, prihvatio i određene dodatne elemente socijalnog programa.


Na javnom tenderu za društveno preduzeće za skladištenje robe "Javna skladišta", Subotica, koji je objavljen dana 09. novembra 2007. godine, dostavljene su 2 ponude, i to od strane sledećih ponuđača:

  1. "Nelt Co" d.o.o. iz Beograda, Republika Srbija i
  2. "MLP Pruszkow I SP" z.o.o., Pruszkow, Poljska

Na drugoj sednici Tenderske komisije, koja je obrazovana rešenjem Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, radi praćenja sprovođenja javnog tendera za prodaju 70,00% društvenog kapitala, odnosno 70% ukupnog registrovanog kapitala društvenog preduzeća za skladištenje robe "Javna skladišta", Subotica, održanoj dana 14. aprila 2008. godine, Tenderska komisija je odobrila rezultate tendera i prihvatila tender listu kojom je "Nelt Co" d.o.o. iz Beograda, Republika Srbija proglašen za prvorangiranog ponuđača, a "MLP Pruszkow I SP" z.o.o., Pruszkow, Poljska, proglašen za drugorangiranog ponuđača.
Акционарски фонд

ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ ЗА СКЛАДИШТЕЊЕ РОБЕ ЈАВНА СКЛАДИШТА СУБОТИЦА

Локација:

Суботица

Делатност:

Складиштење

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива