Poziv za dostavljanje pisama zainteresovanosti za finansijskog savetnika za privatizaciju preduzeća "Kvalitet" a.d., Niš

20. нов. 2007.
Vlada Republike Srbije, primila je donaciju od Evropske agencije za rekonstrukciju, koju administrira Svetska banka, za podršku i ubrzavanje postupka privatizacije, restrukturiranja i stečaja društvenih i državnih preduzeća (DP) u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji i Zakona o stečajnom postupku.

VRS namerava da upotrebi deo sredstava ove donacije za finansiranje usluga finansijskog savetnika koji će sprovesti privatizaciju preduzeća "KVALITET"AD, Niš.
Akcionarsko društvo za ispitivanje kvaliteta "Kvalitet" osnovano je 1981. godine u Nišu, najvećem gradu Južne Srbije, na oko 230 km od Beograda. Na dan 31. decembra 2006. godine, preduzeće je imalo 31 zaposlenog.
Osnovna delatnost preduzeća je ispitivanje (verifikacija usaglašenosti) i sertifikacija elektrotehničkih proizvoda u smislu bezbednosti i elektromagnetne kompatibilnosti, kao i kontrola elektrotehničkih proizvoda. Preduzeće takođe vrši ocenjivanje i sertifikaciju sistema za upravljanje kvalitetom, sertifikaciju sistema za upravljanje zaštitom životne sredine, kao i sertifikaciju sistema bezbednosti hrane.
U vlasništvu preduzeća je 1,860 m2 građevinskog zemljišta, kao i 1,006 m2 pod zgradama.

Preduzeće ostvaruje dobit uglavnom poslovanjem na domaćem tržištu. U 2005. i 2006. godini, 80% usluga realizovano je na domaćem tržištu.
Преузмите

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ЗА ИСПИТИВАЊЕ КВАЛИТЕТА КВАЛИТЕТ, НИШ

Локација:

Ниш

Делатност:

Техничко испитивање и анализе

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива