Neuspeo tender za privatizaciju AD "Vulkan" Industrija gume, Niš

05. мар. 2004.
Tender za prodaju 70% društvenog kapitala AD "Vulkan" Industrija gume, Niš, nije uspeo, pošto jedini zainteresovani učesnik tendera, konzorcijum "SINTEROM SA, Cluj Napoca" i "UZUC SA, Ploiesti" iz Rumunije, ni posle dodatnog roka, nije dostavio svu potrebnu kvalifikacionu dokumentaciju, neophodnu za samo učešće na tenderu.

Agencija za privatizaciju objavila je 20. juna 2003. godine Javni poziv za učešće na javnom tenderu radi privatizacije društvenog kapitala ovog preduzeća. U propisanom roku pristigla je jedna ponuda, koja je otvorena na Prvoj sednici Tenderske komisije 21. oktobra 2003. godine. Tada je konstatovano da nedostaju dokumenta koja su neophodan uslov za kvalifikovanje učesnika na tenderu, a koja su jasno predviđena javnim pozivom i Instrukcijama za ponuđače. Tenderska komisija je odobrila zainteresovnom učesniku na tenderu dodatni rok za dostavljanje nedostajućih kvalifikacionih dokumenata. Kako do isteka dodatnog roka zainteresovani konzorcijum nije dostavio nedostajuća kvalifikaciona dokumenta, Tenderska komisija je 02. marta 2004. godine, na Drugoj sednici, u skladu sa zakonskom regulativnom, konstatovala da je jedina ponuda nepotpuna i da ne ispunjava kvalifikacione kriterijume. U skladu sa tim, tender je proglašen neuspelim.


Članovi Tenderske komisije su:

1. Marija Rašeta - Vukosavljević, ministarka za saobraćaj i telekomunikacije, predsednica Komisije, predstavnica Vlade RS (nije prisustvovala sednici);
2. Mira Prokopijević, pomoćnica ministra za privredu i privatizaciju i predstavnica Vlade RS;
3. Goran Savić, radnik AD "Vulkan" Industrija gume, Niš, predstavnik Vlade RS;
4. Milan Milosavljević, predstavnik IO Niš, zamenik predsednika Komisije, predstavnik lokalne samouprave;
5. Dragan Ristić, bivši generalni direktor AD "Vulkan" Industrija gume, Niš, predstavnik subjekta privatizacije (nije prisustvovao sednici).


Preduzeće AD "Vulkan" IG, Niš, osnovano je 1937. Jedno je od vodećih proizvođača proizvodnih traka, gumene zaštitne odeće i obuće, podnih i tehničkih ploča, kao i drugih proizvoda od gume. Preduzeće je 2000. godine dobilo sertifikat ISO 9001, koji potvrđuje da je način poslovanja u "Vulkanu" u skladu sa visokim standardima koji važe u svetu.

70% društvenog kapitala ponuđenih za privatizaciju je 58% celokupnog kapitala preduzeća.
Стечај

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ВУЛКАН ИНДУСТРИЈА ГУМЕ, НИШ - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Ниш

Делатност:

Производња осталих производа од гуме

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива